BULZ-LA-STRACHINA-CU-FICATEI-IN-SOS-DE-VIN-USTUROIAT
Pentru aceasta reteta aveti nevoie de o mamaliga moale, [nu mai scriu reteta de mamaliga, cred ca atat macar stim cu totii cum se prepara, iar daca nu stiti, gasiti mai multe retete de mamaliga la pagina http://retete-culinare-diverse.ro/mamaliga_2499.html ], cca 600 gr ficatei , 1 ceapa, 4-5 catei mari de usturoi, 1 ceasca mare de vin rosu, piper, cca 500 gr branza de burduf, 150-200 gr cascaval, sare si piper, 2 linguri de ulei pentru prajit. 1-Pentru inceput se pregateste mamaliga, care se va lasa ceva mai moale ca de obicei, apoi se curata ceapa, ficateii si se piseaza usturoiul. Intr-o tava, se prajeste ceapa, apoi se adauga si usturoiul si se rumeneste f putin. 2-Dupa ce s-a aurit f putin usturoiul [fara sa devina maron, caci se schimba gustul], se adauga si ficateii, apoi se toarna si vinul, si se fierbe totul la foc mic In rastimpuri se mai adauga apa, astefel incat sa se formeze un sos gros, fara sa se usuce ficateii. Se fierbe cca 30 de minute. 3-Dupa ce s-au prajit bine, punem cu lingura in strachini cate 2 linguri mari de mamaliga. 4-Aoi punem deasupra cate un start gros de branza de burduf. 5-Dupa ce am adaugat branza, mai intindem un start de mamaliga peste ea. 6-Se impart apoi ficateii la cate strachini avem , si se aseaza deasupra mamaligii. 7-Se toarna deasupra si sosul gros de ceapa cu usturoi, portionat la fel ca si ficateii, la nr de strachini. 8- Se taie feliute cascavalul, apoi se pune in strta subtire peste ficatei. Cascavalul se poate unlocui cu telemea rasa, sau cu inca un strat de ammaliga, dar e absolut necesar sa existe un strat subtire peste ficatei, ca sa nu se intareasca la cuptor si sa se usuce. 9-Se da la cuptor si se coace aproximativ 30 de minute la foc mic. Se poate si 2-3 minute, la cuptorul cu microunde, tinand cont ca sunt toate ingredientele coapte sau prajite. Se aseaza starchina pe o farfurie, si se serveste fierbinte.
Pofta buna!