TIGAIE PICANTA CU PREPARATE SI CARTOFI - lectia de gatit 150





Pentru aceasta reteta aveti nevoie de 2 cartofi mari, curatati si taiati felii, 2 ardei grasi , preparate diferite [salam, parizer, cabanosi..etc] cca 300-600 gr [dupa gust], cca 150-200 gr cascaval, de preferat mai tare, 3 oua, 1 cutie de ciuperci feliate [facultativ], cimbru, oregano, sare, piper negru, ulei pentru prajit cartofii, 2-3 linguri frisca lichida.

1-Pentru inceput se incinge uleiul intr-o tigaie si se pun cartofii la prajit. Separat se taie cubulete preparatele, si se curata, apoi se taie cubulete si ardeii [sau feliute, dar nu prea subtiri]. Catre sfarsit, se adauga la prajit si ardeii. [Daca e prea mult ulei de la prajit cartofii se scurge si se lasa cam 4-5 linguri]. Dupa ce s-au muiat putin ardeii, se adauga ciupercile, si preparatele, si se mai tine pe foc inca 4-5 minute, amestecand sa nu se lipeasca.

2-Se toarna si frisca lichida in care am adaugat si condimentele , si se amesteca pana se incorporeaza.


3-Dupa ce s-a incorporat frisca, turnam si ouale batute ca pentru omleta cu putina sare, si amestecam rapid vreme de 2-3 minute, sa nu se intareasca, inainte sa se amestece bine.


4-Dupa ce s-a rumenit si oul batut, se adauga si cascavalul rupt bucatele, sau taiat cubulete, si se amesteca pe foc inca 1 minut, atat cat sa se moaie putin cascavalul, fara sa se topeasca complet.




5-Se toarna in farfurii si se serveste fierbinte, alaturi de o salata de cruditati acrisoara, sau de muraturi.


Cantitaea este pentru 2-4 portii, functie de cat il tine stomacul pe fiecare pentru ca nu este o mancare usoara, ci una foarte satioasa. Poate fi servita ca aperitiv in portie f mica, sau ca fel principal.
Pofta buna!

Ultimele produse cu reduceri