PASCA MODERNA - RETETA NOUA
Pentru aceasta reteta aveti nevoie de : -Aluat de tarta:1 albus, 1 mar ras si f. bine stors de tot sucul, 1oo gr margarina, 200 gr faina, 70 gr zahar pudra. -300 gr gem de mar -cca 1/2 pachet biscuiti Petit-Beaure. -500 gr branza proaspata, 1 lingura cu varf praf de budinca cu vanilie, 2 oua, 200 gr zhaar pudra [optional 100 gr stafide]. -750 ml lapte, 1 1/2 plicuri budinca cu gust de cacao, 3oo gr ciocolata de menaj, 8 linguri de zahar. -2 linguri de cocos ras pentru decor. 1-Pentru inceput ungem o tava cu diametrul de cca 30-32 cm cu margarina, apoi cantarim cu grija ingredientele. Mixam apoi la blender margarina topita, albusul, marul ras si zaharul pudra, dupa care adaugam si faina si omogenizam bine aluatul de tarta. 2-Punem aluatul la rece, ca sa se lucreze usor pentru o ora, dupa care il scoatem din frigider si intindem in tava unsa , acoperind si marginile. 3-Intindem deasupra gemul de mar [se poate inlocui cu orice gem va place si credeti ca merge in combinatie cu crema de ciocolata]. 4-Deasupra gemului, asezam un start de biscuiti Petit Beaure, pe care ii rupem la colturi, ca sa incadreze tava perfect. 5-Separat amestecam toate ingredientele pentru startul de branza dulce. 6-Turnam branza peste biscuitii din tava. 7-Dam tava la cuptor la 170 grade pentru cca 1 ora. 8-Cand s-a copt frumos, se da deoparte si se pregateste crema de ciocolata. 9-Se pune la fiert laptele [650 ml numai], cu zaharul. Separat se desface praful de budinca in restul de lapte si se amesteca bine. 10- Cand laptele a dat in clocot, se toarna deodata budinca desfacuta in lapte, dupa ce am amestecat-o bine in prealabil, apoi se amesteca la foc mic incontinuu, pana se ingroasa crema. Se trage deoparte de pe foc, si se adauga ciocolata rupta bucatele, apoi se amesteca pana se topeste si se omogenizeaza. 11- Se toarna crema de ciocolata peste pasca racita, si se intinde bine cu o lingura. 12-Cu mana se presoara nuca de cocos, in forma de cruce, apoi se lasa la racit. Dupa ce s-a racit detot se da la frigider. Este mult mai buna dupa o zi sau doua. Fiind vorba totusi de o Pasca imi imaginez ca nu gateste nimeni in ziua de Pasti, dar fara cruce deasupra cred ca se poate servi ca orice alta prajitura, si in restul anului. Eu cu siguranta o voi face.
Pofta buna!