TRIFLE CU PERE SI CREMA DE CIOCOLATA

Nu mai scriu inca o data reteta de chec si crema, le veti gasi la pagina mai sus amintita. Am adaugat de asemeni 3 pere curatate, cca 2-3 paharute de lichior si 2-3 paharute de cafea fiarta foarte dulce.
1-Se rupe bucatele checul, sau pandispanul apoi se pune o treime intr-un bol de sticla.
2-Se stropeste cu cca 1 paharut de lichior [preferabil de caise], si cca 1 paharut de lichior de sirop, sau cafea dulce. Eu am folosit lichir de caise si caea dulce.
3-Se curata de casuta si/sau coaja frucatele, apoi se taie cubulete, peste chec.
4-Se pune 1/3 de crema peste chec si fructe, si se intinde cu o lingura.
5-Se procedeaza la fel si cu restul de ingredinte, pana se umple bolul de sticla, apoi se da la frigider pana a doua zi.
EXTRA SFAT! Trifle este un desert care se servea la curtea Angliei inca din secolul 15. El are intotdeauna la baza straturi de chec [de diferite arome] rupte bucatele alternate cu straturi de crema [de diferite tipuri, la alegere sau combinate], si de obicei contine si putin alcool. Se pot adauga de asemeni dupa gust migdale, nuci, fistic, fructe deshidratate sau zaharisite taiate cubulete, cubulete de jeleuri sau de rahat. Posibilitatile sunt infinite!