COZONAC PENTRU DIABETICI - lectia de gatit 145

Buna ziua!  De curand am fost "clasata" in randul prediabeticilor, cu glicemia oscilanta intre 100 si 120, asa ca am inceput sa iau masuri si ca sa nu ajung diabetica, am taiat zaharul din alimentatie [tocmai eu, ironia sortii], dar nu in totalitate si amidonul.

 COZONAC PENTRU DIABETICI


 cozonac-diabetici

Deci reteta contine datorita amidonului din faina destui carbohidrati, ceea ce inseamna este recomandata prediabeticilor si diabeticilor cu nivel de glicemie relativ scazut, nu este recomandata celor carora dr. le-a interzis consumul de paine alba si paste fainoase, si ca o masura preventiva, ar fi bine sa intrebati medicul personal  daca, si cat putei consuma din caest cozonac, care contine indulcitori.  Cei pe care i-am folosit eu sunt pe baza de zaharina si sorbitol.

Pentru aceasta reteta aveti nevoie de  500 gr faina, 1 ceasca mare lapte, 2 albusuri, 5 galbenusuri,  pastile de indulcitori 50 buc, 125 gr margarina, 1 budinca vanilie,  drojdie 1 pliculet, 1 lingurita praf de copt ,  esenta rom, coaja de lamaie 1/2 lingurita.

1-Pentru inceput pregatim ingredientele, si separam galbenusurile de albuse si punem pastilele de indulcitori in laptele cald sa se topeasca.

galbenuse

2- Separat punem pliculetul de drojdie sa se desfaca cu putina apa, apoi intr-un castron amestecam faina cu praful de copt si cu amidonul.

faina

3-Batem spuma albusele pe care le lasam deoparte...

batem-albusele

....apoi facem o gaura in mijlocul fainii, si turnam inauntru  laptele amestecat cu drojdia topita si cu mirodeniile.

turnam-plamadeala

4-Turnam si albusele batute spuma, apoi framantam cu margarina topita, pana devine un aluat elastic.

albusele

 

aluat-framantat

5-Se pune in tava unsa cu margarina, la cald...

aluat

...si se lasa la dospit pana isi dubleaza volumul.

aluat-crescut

6-Se da apoi la cuptor la foc mic, pentru cca 50 de minute, si se incearca cu un pai, sa vedem daca s-a copt la mijloc.

cozonac

 Pofta buna!

Ultimele produse cu reduceri