MANCARE DE CIUPERCI CU BACON SI SMANTANA - lectia de gatit 146

Ca sa mai evitam dulciurile si deserturile putin, trecem la o mancare nemaipomenit de gustoasa, mie cel putin asa mi s-a parut  si ca dovada, am gatit-o de 2 ori in aceeasi saptamana, parca nu ma saturasem detot prima oara.

MANCARE DE CIUPERCI CU BACON SI SMANTANA


mancare-de-ciuperci


Pentru aceasta reteta aveti nevoie de 500 gr ciuperci la alegere, [eu am folosit pleurotus,  4 linguri de orez, 1 ceapa mare, 1 catel de usturoi mare, 1 legatura de patrunjel, 1 varf de cutit piper alb, 100 gr bacon, 200 smantana, 3-4 linguri de ulei.


  1-Pentru inceput tocam ciupercile spalate si curatate, in bucati mari, tocam marunt ceapa, si patrunjelul verde, si taiem cubuleye baconul...


ciuopercile


zarzavaturile


2- Intr-o tigaie,  rumenim in ulei ciupercile, ceapa si usturoiul pisat. Daca ciupercile sunt foarte apoase, calim putin ceapa si usturoiul, apoi adaugam ciupercile, daca sunt mai uscatele, putem sa le punem de la inceput, dar trebuie sa amestecam pe foc sa nu le lipeasca 2-3 minute dupa ce scade apa.


prajirea


3-Dupa ce s-au muiat si rumenit , adaugam 1 cana si jumatate de apa si 4 linguri de orez, si lasam sa fiarba la foc mic, cca 20-30 de minute in functie de orezul folosit.


fierberea-orezului


4-Dupa 20 de minute se pune la fiert si baconul taiat cubulete, patrunjelul, piperul, si se sareaza dupa gust.


condimentarea


5-Dupa ce a fiert orezul bine, se toarna si smantana, si se amesteca pe foc cca 4-5 minute, pana se resoarbe toata apa in exces.


smantana


mancarea-de-ciuperci-cu-bacon


Se serveste calda cu paine.



Pofta buna!



Ultimele produse cu reduceri