SUFLE DE VANILIE CU COCOS PENTRU DIABETICI
Pentru acesta reteta aveti nevoie de : 700 gr lapte, 50 gr gris, 1 plic budinca vanilie, zaharina [50 pastile], 100 gr cocos, 3 galbenuse, 6 albuse.
1-Pentru inceput separam galbenusele de albuse, cantarim cu grija cantitatile si pregatim ingredientele.
2-Se pun la fiert 400 ml lapte cu nuca de cocos, si separat se amesteca 100 ml lapte cu plicul de vanilie, si zaharinele [pana la topirea lor completa]. Cand a dat in clocot laptele, se toarna rapid sa nu se lipeasca laptele cu zaharina, si cu budinca, apoi amestecand, se toarna in ploaie si grisul.
3-Se toarna si galbenusele, si se amesteca, incontinuu vreme de cca 10-15 secunde, apoi se ia de pe foc si se toarna cate putin si restul de lapte, pana se mai desface amestecul si incepe sa arate ca o mamaliga moale.
4-Se bat apoi albusele cu un varf de cutit de sare, pana se obtine o spuma tare.
5-Intr-un lighenas, in care am pus spuma de ou, turnam si amestecul de aluat fiert...
6-...si se omogenizeaza, amestecand cu o lingura, de jos in sus , sa nu se desumfle aluatul.
7-Se toarna aluatul intr-o tava [32 cm diametru], unsa cu margarina si tapetata cu faina...
8-...apoi se coace la foc potrivit, pana se rumenste frumos deasupra, si se desprinde de pe margini.
Se poate manca cald dar si rece, cu marmelada sau sirop [tot pe baza de inducitori in cazul glicemiei crescute], sau ca atare.
Pofta buna!