SUFLE DE VANILIE CU COCOS PENTRU DIABETICI - lectia de gatit 147

Asa cum am spus mai demult, am sa ma axez un timp pe dulciuri pentru cei cu glicemia crescuta, dulciuri pe baza de indulcitori. O retete foarte simpla si nesperat de gustoasa, in cazul de fata este acest sufleu cu cocos si vanilie.

SUFLE DE VANILIE CU COCOS PENTRU DIABETICI


sufleu-fara-zahar
Pentru acesta reteta aveti nevoie de : 700 gr lapte, 50 gr gris, 1 plic budinca vanilie, zaharina [50 pastile], 100 gr cocos, 3 galbenuse, 6 albuse.

1-Pentru inceput separam galbenusele de albuse, cantarim cu grija cantitatile si pregatim ingredientele.

oua

2-Se pun la fiert 400 ml lapte cu nuca de cocos, si separat se amesteca 100 ml lapte cu plicul de vanilie, si zaharinele [pana la topirea lor completa].  Cand a dat in clocot laptele, se toarna rapid sa nu se lipeasca laptele cu zaharina, si cu budinca, apoi amestecand, se toarna in ploaie si grisul.

fierberea-budincii

3-Se toarna si galbenusele, si se amesteca, incontinuu vreme de cca 10-15 secunde, apoi se ia de pe foc si se toarna cate putin si restul de lapte, pana se mai desface amestecul si incepe sa arate ca o mamaliga moale.

galbenuse

4-Se bat apoi albusele cu un varf de cutit de sare, pana se obtine o spuma tare.

spuma-de-albuse

5-Intr-un lighenas, in care am pus spuma de ou, turnam si amestecul de aluat fiert...

aluatul

6-...si se omogenizeaza, amestecand cu o lingura, de jos in sus , sa nu se desumfle aluatul.

amestec

7-Se toarna aluatul intr-o tava [32 cm diametru], unsa cu margarina si tapetata cu faina...

turnarea-aluatului

8-...apoi se coace la foc potrivit, pana se rumenste frumos deasupra, si se desprinde de pe margini.

sufleu

Se poate manca cald dar si rece, cu marmelada sau sirop [tot pe baza de inducitori in cazul glicemiei crescute], sau ca atare.

Pofta buna!


 

Ultimele produse cu reduceri