TORT GLAZURAT, UMPLUT CU CREMA DE MIERE SI NUCA - lectia de gatit 142

Buna ziua! Pentru un timp o sa postez mai multe retete de torturi, pentru ca s-au cam adunat sarbatoritii si/sau micile sarbatori familiale asa ca...

TORT GLAZURAT,  UMPLUT CU CREMA DE MIERE SI NUCA


tort-cu-miere-si-nuca


Pentru aceasta reteta vom avea nevoie de:
-blat: 5 oua, 150 gr zahar, 160 gr nuci macinate, 2 linguri de apa, 80 gr faina, 1 praf de copt.
-crema de miere: 250 gr unt, 300 gr miere, 3 galbenuse, 100 gr ciocolata rasa, si miezul de la blatul de mai sus.
-sirop: 1/2 cana de apa,1/3 cana de miere.

1-Pentru inceput cantarim ingredientele, si pragatim tava de copt[cca 24 cm diametru], pe care o ungem cu ulei si o tapetam cu putina faina.

tava-de-copt

2-Pregatim apoi aluatul: separam albusele de galbenuse, apoi le batem spuma [albusele], cu zaharul turnat putin cate putin in ploaie, apoi turnam pe rand si cele 2 linguri de apa, si continuam sa mixam pana obtinem o spuma tare.

framantarea

3-Adaugam nucile macinate, apoi amestecam cu o lingura de jos in sus sa nu se lase spuma.

aluat

4-Amestecam in acelasi mod si 2 galbenuse si faina cernuta cu praful de copt.

aluatul

 

5-Turnam apoi aluatul in tava pregatita si dam la cuptor la 185 grade, pana se rumeneste. Se scoate aluatul cand s-a desprins de pe margine. Se lasa la racit apoi se insiropeaza, dar nu prea tare.

blatul

 

6-Separat batem untul spuma, adaugand unul cate unul galbenusele si mierea, pana vom obtine o crema moale.La sfarsit incorporam si fulgii de ciocolata.

crema

7-Lasam crema la temperatura camerei, si trecem la sectionarea blatului.

taierea-blatului

8-Il scobim usor cu o lingurita pentru a obtine un invelis cat mai subtire, si punem deoparte miezul, apoi insiropam usor blatul ramas.

blat-scobit

9-Maruntim miezul pana obtinem faramituri, pe care le amestecam cu crema de miere, pana obtinem o crema groasa,omogena.

faramirea

10-Umplem partea de jos a blatului cu crema de miere....

blat-umplut

11-...apoi punem "capacul", pe care l-am scobit si insiropat in acelasi mod.

capacul-tortului

12-Pregatim glazura de miere . Amestecam zaharul pudra cu 1- linguri de miere topita, atat cat e nevoie pentru a obtine o glazura groasa ca o smantana.

glazura-de-miere

13-Turnam jumatate de glazura peste tort, si o intindem cu cutitul cat putem mai bine.intindem-glazura

 

14-Restul se pastreaza si incorporam in ea 1 lingurita cu varf de ness, dizolvata cu cateva picaturi de apa.Turnam 1-2 linguri peste blat, apoi pastram restul, pe care il amestecam cu 1 lingura de cacao, si "patam" tortul in acelasi mod.

glazura-de-cafea

15-In final, cu o furculita, desenam amestecam cele 3 glazuri, dupa imaginatia fiecaruia. [Eu nu m-am chinuti prea mult, l-am lasat marmorat si atat.]

finisam

16- Se da la frigider cateva ore, pana se intareste crema si glazura si se serveste in postii mici.



Este un desert foarte-foarte dulce si deloc usor pentru stomac, dar este si foarte delicios.

Pofta buna!


 

 

 

 

 

Ultimele produse cu reduceri