PRAJITURA CU PIERSICI DIN SIROP SI CREMA DE VANILIE - lectia de gatit 141

Buna ziua! Astazi ne intoarcem la dulciuri. Vom pregati un tort de casa, sau o prajitura cu piersici si budinca, usoara ca executia si f rapida.

PRAJITURA CU PIERSICI DIN SIROP SI CREMA DE VANILIE


prajitura-cu-piersici-si-budinca



Pentru aceasta reteta avem nevoie de 1 borcan de piersici in sirop [800gr], 1 plic budinca de vanilie, 500 ml lapte + 4 linguri cu varf de zahar pt crema, 2 ciocolate de menaj albe, 2 oua , 200 gr zahar, 250 gr faina, 100 gr margarina topita, 2 plicuri de zahar vanilat, 1 plic praf de copt, 120 ml lapte, 1/2 lingurita coaja de lamaie, 3-4 linguri de migdale macinate.

1-Pentru inceput punem piersicile la scurs, dar pastram tot siropul. Separat ungem cu margarina, apoi tapetam cu faina o tava cu diametrul de 32 cm.

piersici

 

2-Cantarim faina, zaharul, topim margarina, si pregatim toate ingredientele.

ingrediente

3-Punem intr-un bol ouale, laptele, margarina, zaharul si esentele, si amestecam bine cu mixerul, pana devine aluatul omogen.

aluat

 

4-Punem apoi faina cernuta cu praful de copt, si migdalele macinate, si omogenizam aluatul, apoi il turnam in tava pregatita din timp. Deasupra punem piersicile taiate felii mari, si dam la cuptor sa se coaca la 185 grade cca 45 minute.

aluat

 

 

5-Separat fierbem 400 ml lapte cu zaharul, apoi cand a dat in clocot turnam si restul de lapte in care am desfacut praful de budinca. Amestecam cca 20-30 de secunde pana s-a intarit toata budinca, apoi o dam deoparte sa nu se lipeasca.

crema2

 

 

6-Cat crema este fierbinte, adaugam si ciocolata albe rupta bucatele, si amestecam pana se topeste si se omogenizeaza crema.

crema-de-vanilie

7-Cand prajitura s-a rumenit o scoatem din cuptor...prajitura-coapta

8-...si cat e fierbinte inca, turnam siropul, pe care l-am tinut la rece.

turnam-siropul

9-Apoi turnam deasupra si crema de vanilie.

crema

10-Lasam sa se raceasca, apoi o dam la frigider cel putin 2 ore inainte sa o taiem.

prajitura-taiata

 

Pofta buna!

Ultimele produse cu reduceri