EVANTAI DE DOVLECEI LA CUPTOR
Pentru aceasta reteta aveti nevoi de 4 dovlecei mari, 200 gr cas sarat sau telemea [sunt mai gustosi cu telemea sau feta dar mai putin dietetici], 2 ardei conservati in apa [sau fierti], 1 pachet cremwusti de pui, 100-150 gr cascaval, 4 linguri de ulei, sare si amestec de condimente : oregano si cimbru sau oregano si busuioc.
1-Se curata de coaja dovleceii, fara sa se taie si cotorul, apoi se oparesc intregi pentru 5 minute. Se taie dovleceii pe lungime,in fasii lungi de cca 1 cm grosime, fara sa se taie cotorul.
2-Separat se taie in fasii lungi si pachetul de cremwusti.
3-Tot in fasii se taie si ardeii de la borcan. Se pot inlocui cu ardei fierti.
4-Se pun dovleceii intr-o tava unsa cu o lingurita de ulei.
5-Intre fasiile de dovlecei se strecoara si cate o fasie de cremwusti de pui...
6-...si cate una de ardei...
7-Pe deasupra se pun si bucatelele de telemea sau de cas saratt.
8-Se toarna pe deasupra 3-4 linguri de ulei,[ care se pot lipsi intr-o cura de slabire foarte stricta.]
9-Apoi se presoara cu un amestec de oregano si cimbru, sau oregano si busuioc [dupa cum preferati].
10-Se acopera tava cu o folie de aluminiu.
11-Se dau la cuptor pentru cca 30-40 de minute la foc potrivit, apoi se scaote tava, se scoate folia de aluminiu, si se presoara cascavalul ras.
12-Se da tava la cuptor, pana se topeste cascavalul si prinde o crusta aurie.
13-Se servesc calzi ca aperitiv.
EXTRA SFAT! Se pot servi de asemeni fara cascavl [pentru cei care fac diete], dar cu o lingura de smantana cu continut slab de grasime.
Pofta buna!