EVANTAI DE DOVLECEI LA CUPTOR
Pentru aceasta reteta aveti nevoi de 4 dovlecei mari, 200 gr cas sarat sau telemea [sunt mai gustosi cu telemea sau feta dar mai putin dietetici], 2 ardei conservati in apa [sau fierti], 1 pachet cremwusti de pui, 100-150 gr cascaval, 4 linguri de ulei, sare si amestec de condimente : oregano si cimbru sau oregano si busuioc.
1-Se curata de coaja dovleceii, fara sa se taie si cotorul, apoi se oparesc intregi pentru 5 minute. Se taie dovleceii pe lungime,in fasii lungi de cca 1 cm grosime, fara sa se taie cotorul.


2-Separat se taie in fasii lungi si pachetul de cremwusti.

3-Tot in fasii se taie si ardeii de la borcan. Se pot inlocui cu ardei fierti.

4-Se pun dovleceii intr-o tava unsa cu o lingurita de ulei.

5-Intre fasiile de dovlecei se strecoara si cate o fasie de cremwusti de pui...

6-...si cate una de ardei...

7-Pe deasupra se pun si bucatelele de telemea sau de cas saratt.

8-Se toarna pe deasupra 3-4 linguri de ulei,[ care se pot lipsi intr-o cura de slabire foarte stricta.]

9-Apoi se presoara cu un amestec de oregano si cimbru, sau oregano si busuioc [dupa cum preferati].

10-Se acopera tava cu o folie de aluminiu.

11-Se dau la cuptor pentru cca 30-40 de minute la foc potrivit, apoi se scaote tava, se scoate folia de aluminiu, si se presoara cascavalul ras.

12-Se da tava la cuptor, pana se topeste cascavalul si prinde o crusta aurie.

13-Se servesc calzi ca aperitiv.

EXTRA SFAT! Se pot servi de asemeni fara cascavl [pentru cei care fac diete], dar cu o lingura de smantana cu continut slab de grasime.
Pofta buna!