Aluat:2 oua, 1 paharut de tuica cu lichior, 1 varf cutit de zahar, faina cat cuprinde
Sirop:1 1/2 ceasca zahar, 3 linguri miere, 1 ceasca apa
100 gr nuca si scortisoara pentru decor, baie de ulei
Pentru inceput se framanta un alut foarte tare din oua le batute ca pentru omleta cu lichior si putin zahar, in timp ce fierbem pe foc siropul, care se lasa apoi la racit. Aluatul se framanta pe o planseta cu faina pana se omogenizeaza, apoi se intinde in foi cat mai subtiri posibil, de 1-1,5 mm. Separat se incinge uleiul. Se taie din foaia de aluat patrate mari de cca 10 cm, pe care le luam si le prajim unul cate unul. Imediat ce i-am dat drumul in uleiul incins, cu ajutorul a doua furculita, foarte rapid, inainte sa se intareasca, indoim patratul sub forma unor rolouri, groase cu gaura mare la mijloc, si se coc f putin, pana devin aurii, atunci se scot rappid pe o farfurie pe care am intins multa hartie absorbanta. Dupa ce le-am prajit pe toate, le scufundam rapid unul cate unul in sirop, le scurgem si le presaram cu nuca si cu scortisoara. Se aseza unul peste altul pe un platou. Sunt usor crocante si foarte-foarte fragede si sfaramacioase. Pofta buna!