TARTA MULTICOLORA
Pentru aceasta reteta aveti nevoie de : 4 oua, 5 masline negre feliate, 5 masline verzi feliate, 1 cartof mare fiert, 100 gr bacon taiat cubulete, 50 gr cascaval tare, picant [parmezan, graviera, pecorino,etc..], 5 fire de patrunjel, 2 linguri rosii din conserva, 100 gr cremwusit fierti, 2 ardei rosii din conserva [ardei in apa nu in otet sau murati], 2 linguri cu varf de faina, 1 lingurita praf de copt.
1-Se fierbe cartoful, se lasa la racit, apoi se toaca cubulete mici cat unghia.
2-Separat taiem rondele masline fara samburi, si tocam cubulete mici, ardeii din conserva.
3-Taiem rondele si cremwustii, baconul, si tocam nu foarte marunt frunzulitele de patrunjel.
4-Separat cernem faina cu praful de copt, apoi batem cu telul ouale, cu faina turnata in ploaie ca sa nu faca cocoloase. Saram si piperam dupa gust.
5-Punem in amestecul de ou si rosiile tocate din conserva, cu cat mai putin sos de rosii posibil, apoi adaugam si cascavalul ras. Omogenizam.
6-Turnam aluatul peste restul ingredientelor si amestecam cu grija.
7-Turnam aluatul intr-o tava unsa cu margarina si tapetata cu psemet, cu diametrul de cca 24 cm.
8-Se coace cca 40 de minute la foc mic, si se serveste atat calda cat si rece.
Pofta buna!