PLATOU CALD: TRIUNGHIURI APERITIV- lectia de gatit 132

Buna ziua! Astazi voi incepe prima lectie dintr-o serie mica de aperitive, un platou cald , apoi vom continua cu aperitive reci.

APERITIVE CALDE

http://i981.photobucket.com/albums/ae298/retete-culinare-diverse/273_320x240.jpg

Pentru reteta prezentata astazi: triunghiuri aperitiv, aveti nevoie de 500 gr carne tocata amestec, 1 ceapa mare tocata fin, 2 catei de usturoi, 2 oua mici sau unul mare, 2 felii de paine muiate si stoarse, 1/2 legatura patrunjel, 1/2 legatura marar, sare, piper negru-pentru amestecul de carne, si separat 2 foi de napolitana mari, 3 oua, 1 lingura cu varf de faina, sare si piper negru dupa gust.

1-Punem la blender feliile de paine muiate in apa, si putin stoarse [nu prea tare, sa fie zemoase], ceapa, usturoiul, oual,e sarea si piperul.

http://i981.photobucket.com/albums/ae298/retete-culinare-diverse/256_320x240.jpg

2-Framantam carnea cu amestecul de paine si cu ouale.

http://i981.photobucket.com/albums/ae298/retete-culinare-diverse/257_320x240.jpg

3-Se intinde amestecul de carnea uniform peste o foaie de napolitana.

http://i981.photobucket.com/albums/ae298/retete-culinare-diverse/258_320x240.jpg

4-Se acopera foaia de napolitana cu cea de a doua foaie, se preseaza bine, apoi se taie in patrate mari de cca 12-14 cm, apoi in diagonala, in triunghiuri. [Sau putei sa lasati jumatate patrate, jumatate triunghiuri].

http://i981.photobucket.com/albums/ae298/retete-culinare-diverse/260_320x240.jpg

5-Separat se bat ouale cu sarea, piperul si faina turnata in ploaie, cu grija sa nu faca cocoloase.

http://i981.photobucket.com/albums/ae298/retete-culinare-diverse/261_320x240.jpg

6-Se iau bucatile de napolitana, se moaie bine pe toate partile in amestecul de ou si faina, apoi se pun in tigaie la prajit, in uleiul bine incins.

http://i981.photobucket.com/albums/ae298/retete-culinare-diverse/262_320x240.jpg

http://i981.photobucket.com/albums/ae298/retete-culinare-diverse/263_320x240.jpg

7-Se prajesc bine pe ambele parti, cca 5 minute pe fiecae parte, pana se auresc frumos.

http://i981.photobucket.com/albums/ae298/retete-culinare-diverse/264_320x240.jpg

http://i981.photobucket.com/albums/ae298/retete-culinare-diverse/265_320x240.jpg

8-Se scot triunghiurile pe servetele de hartie, sau pe hartie aborbanta, si se servesc calde .

http://i981.photobucket.com/albums/ae298/retete-culinare-diverse/266_320x240.jpg

Pofta buna!

Ultimele produse cu reduceri