FICATEI IN ALUAT
Pentru aceasta reteta aveti nevoie de 8 ficatei mari, 2 oua, 4 linguri de lapte, 1 varf de cutit piper negru, 1 varf de cuti cimbru, sare dupa gust, 2 linguri cu faina, ulei mult pentru prajit.
1-Spalam si curatam ficateii, apoi ii lasam sa se scurga bine de apa. Separat batem ouale cu sarea, ca pentru omleta si incingem baia de ulei.
2-Dupa ce am batut ouale jumatate din faina, piperul si cimbrul si batem cu furculita sau telul pana se amesteca bine. Apoi incorporam laptele si restul de faina. Omogenizam.
3-In continuare, trecem ficateii unul cate unul prin aluatul gros [trebuie sa fie mai gros decat cel pentru clatite, aproape ca o smantana]. Daca aluatul nu e destul de gros, se mai poate adauga putina faina.
4-Se iau ficateii si se scufunda unul cate unul in uleiul bine incins.
5- Ii lasam sa se prajeasca la foc iute cca 10 minute, ..
6-...apoi ii scoatem pe o farfurie .
7-Se incearca cu o furculita. Daca se patrund usor si nu sunt zemosi, atunci sunt prajiti, dar coaja trebuie sa fie crocanta. Cei care doresc un pranza mai usor ii pot scaote pe servetele absorbante, dar isi pierd putin din textura crocanta.
Se servesc pe loc fierbinti , daca e posibil alaturi de o salata verde sau de cruditati, si cu o garnitura la alegere.
Pofta buna!