Se prajeste ceapa tocata si usturoiul tocat feliute, pana se rumenesc bine. Se tine fasolea cu nautul in apa peste noapte [separat], apoi se scurge apa si se spala. Se fierbe in apa noua nautul o ora [daca este uscat], apoi se adauga fasolea. Dupa ce da in clocot odata se mai schimba odata apa, apoi se lasa la fiert inca o ora dupa care se adauga lintea, catre sfarsit se lasa foarte putina apa, apoi se adauga si orezul si prajeala de ceapa si usturoi, care va lega mancarea ca un pilaf. Mancarea este putin cam grea [pentru gustul meu], de aceea am folosit numai jumatate din cantitatea de ulei.
MAKHLOUTA reteta arabeasca de post
1 ceasca de fasole uscata [de preferinta colorata], 1 ceasca de naut uscat, 1 ceasca linte, 1 ceasca orez alb, 1 ceasca ulei, 1 ceapa mica, 1 capatana usturoi
Se prajeste ceapa tocata si usturoiul tocat feliute, pana se rumenesc bine. Se tine fasolea cu nautul in apa peste noapte [separat], apoi se scurge apa si se spala. Se fierbe in apa noua nautul o ora [daca este uscat], apoi se adauga fasolea. Dupa ce da in clocot odata se mai schimba odata apa, apoi se lasa la fiert inca o ora dupa care se adauga lintea, catre sfarsit se lasa foarte putina apa, apoi se adauga si orezul si prajeala de ceapa si usturoi, care va lega mancarea ca un pilaf. Mancarea este putin cam grea [pentru gustul meu], de aceea am folosit numai jumatate din cantitatea de ulei.
Se prajeste ceapa tocata si usturoiul tocat feliute, pana se rumenesc bine. Se tine fasolea cu nautul in apa peste noapte [separat], apoi se scurge apa si se spala. Se fierbe in apa noua nautul o ora [daca este uscat], apoi se adauga fasolea. Dupa ce da in clocot odata se mai schimba odata apa, apoi se lasa la fiert inca o ora dupa care se adauga lintea, catre sfarsit se lasa foarte putina apa, apoi se adauga si orezul si prajeala de ceapa si usturoi, care va lega mancarea ca un pilaf. Mancarea este putin cam grea [pentru gustul meu], de aceea am folosit numai jumatate din cantitatea de ulei.