MANCARE CU SMANTANA SI HREAN
Pentru aceasta reteta aveti nevoie de 1 kg de cartofi, 1 ceapa, 1 borcanel de smantana, 1 lingura rasa de faina, 1 lingura rasa de hrean, 2 cabanosi sau 2 carnati afumati, 4 oua, 2 linguri de otet, sare dupa gust.
1-Pentru inceput curatam ceapa si cartofii, apoi tocam ceapa marunt iar cartofii in taiem cubulete.
2-Se pune ceapa si cartofii la fiert in apa cat sa-i acopere.
3- Separat, cat timb fierb bine legumele, taiem cabanosii in bucati de cca 5-6 cm, apoi in crestam in cruce la capete. La fiert se vor desface ca o floare [asta doar pentru un aspect frumos, de care ne putem lipsi daca ne grabim]. Daca folosim carnati afumati, ii taiem in rondele groase.
4-Dupa ca au fiert pe jumatate, cartofii, adaugam si carnatii la fiert.
5-Totodata adaugam si cele 2 linguri de otet.
6-Dupa ce au fiert si carnatii, si s-au desfacut ca in imaginea de mai jos, batem separat smantana cu faina si hreanul , apoi o turnam in apa de la fiert, avand grija sa amestecam incet, ca sa nu se sfarma cartofii.
7- Separat fierbem 4 oua tari, pe care le curatam si le servim pe marginea farfuriei ca in poza de mai sus.
Pofta buna!