PLATOU CALD: PLACINTA DE CIUPERCI CU CEAPA- lectia de gatit 135

Buna ziua, continua cu platoul cald, mai excat cu placinta de ciuperci cu ceapa.

PLACINTA DE CIUPERCI CU CEAPA 


placinta-de-ciuperci


Pentru aceasta reteta avem nevoie de 2 cepe mari, 2 cutii de ciuperci, 1 lingura de faina, 100 ml lapte, facultativ-2 linguri branza tare [tip parmezan], 100 ml de ulei, jumatate de pachet de foi de placinta,sare si piper alb.


1- Pentru inceput pregatim tavita de diametru cca 28 cm, pe care o ungem cu o lingura de ulei, apoi asternem jumatate din foile de placinta.[Am folosit o marca noua, care s-a dovedit foarte proastacalitate, foile se sfaramau si se rupeau in mana, asa ca le-am sfaramat, de tot ca sa asez mai bine. Nu e nevoie sa faceti la fel, daca aveti foi bune].Se stropesc foile cu 2-3 linguri de ulei.


pregatirea tavii


 2-Separat tocam ceapa marunt si o rumenim bine in tigaie pana capata o culoare aurie, cam cu 2-3 linguri de ulei.


pregatirea-si-calirea-cepei3-Dupa ce am rumenit-o bine, adaugam si ciupercile pe care le-am scurs bine de apa.


pregatirea-umpluturii4-Dupa ce s-au rumenit bine, si a scazut toata apa, adaugam si o lingura de faina, sarea si piperul alb.


pregatirea-rantasului5-Amestecam repede, apoi turnam putin cate putin, tot laptele, pana de vine o crema groasa si se leaga bine umplutura.


legam-umplutura-ca-o-crema


6-Spre sfarsit adaugam si cele 2 linguri de parmezan, de care ne putem lipsi, daca dorim o placinta de post.


adaugam-cascavalul
7-Turnam umplutura peste foile de placinta din tava.


pregatirea-placintei


8-Acoperim cu restul de foi de placinta [pe care eu le-am sfaramat ca si pe primele folosite], apoi stropim cu restul de ulei care ne-a ramas, si dam tava la cuptor, pt cca 45 de minute, la 185 de grade.


pregatirea-pentru-copt9-Scoatem placinta din cuptor dupa ce s-a copt, apoi o stropim cu putina apa, apoi o acoperim cu un servet de panza curat. Daca doriti o placinta crocanta, atunci lasati-o descopeita, fara sa o mai stropiti.


stropim-pentru-o-placinta-moale


10-O taiem in patrate, apoi o asezam pe platou. Se serveste calda.


servirea-placintei


Pofta buna!

Ultimele produse cu reduceri