Astazi am gatit din nou carne de vitel cu sos si garnitura de cartofi si morcov.
Pentru aceasta reteta avem nevoie de 1 kg carne de vita, 3 cartofi maricei, 2 cutii de ciuperci, 1 morcov mare, 1 ceapa mare, 1 linguri\a de unt, 2 cutiute de smantana, 2 linguri de ulei, 1 lingurita de faina, 1 cubulet Knorr cu gust de carne de vita, piper

Daca doriti sa vedeti fotografiile acestei retete si sa urmariti reteta pas cu pas dati click pe butonul de mai jos.
1- Se taie carnea cubulete, si se pune la rumenit in 2 linguri de ulei.

2- Se curata , se spala si se taie cuburi cartofii, rondele subtiri morcovii si se toaca ceapa.

3- Dupa ce s-a rumenit carnea pe toate partile, se scoate si se pune la fiert pentr 60-90 de minute [ in functie de carne daca e de vita sau de vitel], pana se moaie carnea si se inteapa usor cu furculita.

4- Separat se pun la fiert legumele, direct in apa.

5- Dupa ce au fiert pe jumatate[ adica 10-15 minute], se pune o lingura cu varf de margarina sau unt si se inabusa sub capac.

6- Dupa ce s-a muiat carnea, si a scazut bine apa , sa nu ramana mai mult de o cana de apa peste carne, se adauga smantana si ciupercile. Se fierbe cateva minute, apoi se adauga si faina desfacuta cu putina apa .

7- Dupa ce s-a legat sosul de smantana cu ciuperci, se serveste mancarea cu garnitura de legume inabusite. Mancarea se poate servi cu tarhon verde tocata, daca aveti de unde face rost., dar este delicioasa oricum .

Pofta buna!
