Buna ziua! Un desert foarte dulce, si consistent. Iata ce vom pregati astazi!
Pentru aceasta reteta avem nevoie de 100 g margarina, 250 g faina, 200 g zahar, 150 ml lapte, praf de copt 1 lingurita, 2 linguri de cacao pentru aluat. Pentru umplutura avem nevoie de 300-350 g gem de piersici sau de caise. Pentru glazura avem nevoie de 4-5 linguri de caisata sau lichior de caise [ merge si cu visinata, dar mai bine cu caisata]. Si in sfarsit pentru insiropat avem nevoie de o cana de cafea tare [fiarta] si 1/3 cana de zahar.

Daca doriti sa vedeti fotografiile acestei retete si sa urmariti reteta pas cu pas dati click pe butonul de mai jos.
1- Pregatim ingredientele si le cantarim cu grija.

2- Topim margarina, apoi punem totul la mixer cateva minute pana se omogenizeaza aluatul.

3- In forme de briose unse cu margarina, sau in forme de hartie de unica folosinta, turnam cate o lingura de supa cu aluat, astfel incat sa nu depaseasca 3 sferturi din cavitate.

4- Se pun intr-o tava si se dau la cuptor la 180 de grade, pentru cca 30 de minute.

5- Dupa ce s-au copt, le umplem cu grija cu seringa de decorat torturi, cu gem de caise sau de piersici, atat cat sunt calde inca.

6- Dupa ce s-au racit se scufunda pe jumatate [jumatatea posterioara] in cafeaua dulce, rapid, sa nu se sfarame, apoi se pun pe un platou sau tava pregatite din timp.

7- Separat pregatim glazura din zahar pudra. Turnam 3 linguri de caisata sau visinata si amestecam pana se obtine o glazura cu consistenta celei din fotografie. Daca e nevoie mai adaugam cate o lingurita pana se obtine glazura perfecta.

8- Se pune cate o lingura de glazura in mijlocul fiecarui minicake.

9- Dupa ce am terminat, se netezeste cu cutirul sa se acopere checurile bine apoi se lasa la intarit glazura.

Pofta buna!
