Tratamente naturiste contra caderii parului

Masajul scalpului contra caderii parului
1-Masajul radacinii cu uleiuri: Scalpul se maseaza cu ulei de masline sau cu ulei de ricin. Masajul se face cu 1-2 ore inainte de spalare si se acopera cu un prosop. Se spala cu sampon si se clateste cu apa calda in care s-au adaugat doua linguri cu zeama de lamaie sau otet. Tratamentul se repeta timp de doua saptamani.
2-Masaj cu nasturel (Nasturtium Officinale):sucul de nasturel poate fi utilizat contra caderii parului, facandu-se frictiuni ale pielii capului.
3-Masaj cu propolis:Se maseaza scalpul cu alifie de propolis, zilnic, timp de 4-5 luni.
4-Masaj cu ulei de cocos:Maseaza-ti parul cu ajutorul unui tampon de vata imbibat in ulei de cocos si intinde uleiul de la radacina spre varfuri. Ia un prosop imbibat in apa fierbinte, leaga-l in jurul capului si pastreaza-l catava vreme. Acest lucru va ajuta ca uleiul sa patrunda la radacina parului, asigurand o buna circulatie a sangelui la nivelul scalpului si stimuland cresterea parului. Apoi aplica un sampon pentru a indeparta reziduurile de ulei de cocos.
Masti naturiste contra caderii parului

1-Masca cu galbenus:1galbenus de ou, cateva picaturi ulei de ricin, 1 lingurita ulei de masline.
Se maseaza parul cu aceasta masca se infasoara capul cu un prosop se sta 1/2ora. Se spala apoi parul si se clateste cu apa in care s-au pus cateva zeama de lamaie
2-Masca de usturoi cu ulei de masline: Se piseaza usturoiul, se amesteca cu ulei de masline, dupa care se strecoara printr-un tifon si se unge parul cu el la radacina. Il veti lasa pe cap timp de patru, cinci ore acoperit cu un prosop, dupa care se spala parul cu sampon si se clateste bine. Reteta se repeta o data sau de doua ori pe saptamana.
3-Masca cu alcool si gaz lampant:-1/3 ulei de ricin, 1/3 alcool de 90 de grade ,1/3 gaz lampant
Se amesteca si se maseaza radacina capului.Se freaca delicat radacina parului pentru cateva minute, dupa care se tine capul acoperit cu un prosop pentru 10-15 minute; dupa trecerea timpului, parul se spala in mod normal. Nu raman mirosuri neplacute dupa spalare.
4-Masca cu praf de cedru:500 de grame de praf de cedru, amestecate cu doua galbenusuri de ou si cateva picaturi de lamaie. Maseaza pielea capului timp de 15 minute, apoi spala parul cu sampon. Repeta tratamentul o data pe saptamana, de trei ori pe luna.
5-Masca cu 2 linguri ulei de masline , 1 galbenus de ou , cateva picaturi de lamaie (o fiola de vitamina C care intareste parul);
Omogenizate se aplica pe parul curat, se acopera cu o casca de baie si se sta 45 de minute, dupa care se spala cu sampon;
Infuzii contra caderii parului

1-Infuzie de brusture :Se pune cate o lingurita de planta maruntita la o cana de apa clocotita, se acopera si se lasa sa stea 10 minute. Se clateste parul cu ea
2-Clatire cu infuzie de coada calului: Parul se clateste, cu infuzie de coada calului, masand scalpul. Se pun 3 linguri de planta maruntita la un litru de apa clocotita, se acopera vasul, se lasa sa stea 5-10 minute, apoi se strecoara si se foloseste.
3-Infuzie de frunze de nuc
Se vor folosi la clatirea parului, dupa fiecare spalat.
4-Infuzie de plante:1 pumn frunze de urzica,cateva frunze de nuc, de mesteacan, flori de soc, o tulpina de rostopasca, dupa care toate se fierb in 500 ml apa timp de un minut, apoi se strecoara si se lasa sa se raceasca. Cu o jumatate din cantitate se spala parul cu un sapun natural. Dupa clatire, se aplica cealalta jumatate si se lasa parul sa se usuce.
Tratamente contra caderii parului

1-Tratament cu vitamine:: 6 linguri ulei masline, 5 linguri ulei ricin, 3-4 linguri vitamina A uleioasa, 4 fiole vitamina C si un galbenus de ou. inainte de baie se uda parul foarte bine, se sterge si se maseaza cu aceasta compozitie, insistandu-se 2-3 minute la varfuri. Apoi se strange parul si se acopera cu ceva (casca sau prosop), lasand solutia sa patrunda timp de 30 - 60 de minute. Apoi se clateste si se spala parul in mod normal. Compozitia se aplica la fiecare spalare timp de cel putin o luna, pentru a se vedea efectele ei.
2-Tratament gaz,alcool si usturoi:50 ml de ulei de masline sau ricin amestecat cu 50 ml de gaz, 50 ml de alcool de 40 de grade si o capatana de usturoi. In acest amestec se imbiba un tampon de vata cu care se frictioneaza pielea capului. Se acopera capul cu un prosop o jumatate de ora, dupa care va spalati in mod normal.
3-Clatire cu otet de mere:Se varsa in apa de clatire dupa fiecare spalat pe cap, atata timp cat este necesar. Otetul de mere confera si o stralucire deosebita parului.
Tincturi contra caderii parului

1-Tinctura de ardei iute
200 grame ardei iute se macereaza o saptamana in 100 ml alcool. Se fac frectii puternice pe scalp de doua ori pe saptamana. Se spala si se clateste abundent.
2-Tinctura de salvie:Prepara o tinctura din 20 g de frunze de salvie, lasata la macerat timp de 10 zile in 100 ml alcool. Produsul se tamponeaza pe scalp, dupa care se frictioneaza puternic radacina parului. Lasa parul sa se usuce si piaptana-l cu o perie aspra. Repeta tratamentul de doua ori pe saptamana, seara, inainte de culcare.

Ultimele produse cu reduceri