Carnea fripta isi pastreaza sucurile si prospetimea,daca se stropeste cu zeama de lamaie.
Friptura de porc la gratar este mai frageda si mai suculenta.daca se sareaza la sfarsit.
Friptura de porc este mai picanta, daca frecati cu scortisoara partea mai grasa a fripturii si daca turnati bere in timpul prepararii fripturii.
Friptura de porc este mai aromata,daca spre sfarsitul timpului de prajire,se adauga in ulei,si o felie de ceapa alba[numai una sau 2 cel mult].
Firele de tarhon,rozmarin,cimbru,cimbrsor sau oregano sunt ideale pentru fripturi la cuptor sau mancaruri inabusite.Ele au o mai mare putere de aromatizare daca se folosesc tocate cu cutitul.
Friptura de porc va prinde o crusta apetisanta, crocanta si aspectoasa daca o veti unge in timpul prepararii cu putina miere de albine.
Carnea pentru fripturi sau gratare ramane mai suculenta daca este muiata scurt in apa clocotita si apoi fripta.
Friptura la tava va fi gustoasa si suculenta numai daca o dai primele 10-15 minute la cuptorul bine incins. Crusta care se formeaza impiedica sucul sa se verse in tava. Abia apoi se lasa friptura la foc moale, sa se patrunda.Nu incerca niciodata daca e facuta carnea de vitel intepand-o cu furculita. Se va intari cu siguranta.
Cand faci friptura la tigaie, pune o feliuta de grasime pe fundul tigaii, asa nu se va mai prinde carnea, si prajeste-o in tigaia incinsa in prealabil.
Snitelel de porc devin mai suculente,daca se tin putin in apa cu otet.
Pentru a nu crapa carnaciorii la prajit,oparitii mai intai in apa fierbinte, stergeti-i cu un servet de bucatarie,iar apoi ungeti-i cu putin ulei.
Pentru niste snitele fragede,este bine sa tinem carnea deja batuta la frigider 1-2 ore,condimentata cu piper,si stropita cu putin otet.Nu presarati sarea direct pe carne,pentru ca o va intari.Aveti grija sa contina destula sare oul batut.
Gratarele si fripturile de pui sunt mult mai gustoase,daca se tin in lapte crud la frigider,cateva ore inainte de a o gati.
Friptura de pasare de la cuptor este mai crocanta,daca in timpul friptului se unge des cu bere sau se presara cu putin zahar pudra.
Carnea de friptura este intotdeauna mai frageda,daca se marineaza in prealabil,fie in ulei si otet,fie in iaurt.Adaosul de condimente la marinate desavarseste gustul fripturii..