-Gainile cumparate vii,au pielea lucioasa pe picioare si genunchii nodurosi daca sunt tinere.
-Carnea de vita proaspata este tare la pipait si nu se lipeste,iar grasimea este alba.Grasimea galbena provine de la o vita care a fost bolnava sau foarte batrana,la fel si carnea lipicioasa.
-Ca sa distingem carnea proaspata de cea care a mai fost congelata ne uitam daca sangereaza sau nu.Carnea proaspata nu sangereaza deloc si are o culoare deschisa.Carnea care a mai fost congelata sangereaza abundent.Carnea de vita care e veche se innegreste si cea de porc se inverzeste.Daca e si mai veche o distingem dupa miros.
-Carnea congelata se dezgheata mai usor daca o punem intr-un vas cu apa rece.
-Carnea congelata,odata ce am decongelat-o se gateste pe loc,nu se mai baga din nou in congelator caci se pierd proprietatile nutritive si incepe procesul de descompunere punand in pericol sanatatea noastra.
-Carnea de vita fierbe mai repede,daca in oala se adauga si cateva frunze de urzici..
-Carnea...se fragezeste mai repede la fiert daca o muiem intai in votca.6
-Carnea taiata nu se tine in hartie deoarece hartia absoarbe sucurile si carnea ramane uscata si atoasa.
-Carnea tare si batrana se fragezeste daca adaugam la fiert 1 lingurita de otet sau un varf de cutit de bicarbonat.
Pentru a se fragezi carnea batrana se unge cu alcool rafinat si se lasa sa stea o ora inainte de a fi intrebuintata.
-Carnea de oaie cu miros greu se tine intr-o baie de lapte,cel putin o ora.Se poate tine si cateva ore la frigider.
-Adaugati in carnea tocata pentru chiftele,1 lingura cu branza de vaci,si cestea vor fi mai pufoase.
-Ficatul devine mai gustos daca inainte sa-l preparam il tinem 2-3 min in lapte dulce.
-Exista un zvon conform caruia,ficatul de pasare este mai fraged daca il presori cu putin zahar pudra inainte de a-l praji.Ei bine,am incercat si eu si e numai un zvon.Ficatul de pasare e oricum fraged,daca il compari cu cel de porc sau vita,cu conditia sa nu exagerezi cu fiertul sau prajitul.Datorita texturiii sale,este gata in maximum 10 minute de prajit sau fiert,fiind si unul dintre cele mai rapida alimente de praparat.
-Adaugati putina apa minerala in carnea tocata pentru micii la gratar,si acestia vor fi mai pufosi si mai suculenti.