Totul despre branza si lactate

-Branza se rade mai usor,daca o tinem in congelator 30 de minute inainte sa o radem,invelita intr-o hartie.Astfel nu se va mai sfarama.

poza reteta culinara

-Branza sfaramicioasa,se taie mai bine cu un cutit tinut in apa fierbinte.
-Cascavalul se pastreaza fara sa se usuce,daca il invelim intr-o panza muiata in vin alb,abaia apoi il asezam in cutia de branza.
-Branza va avea un miros mai aromat,daca in vasul in care o pastram, adaugam si un fir de cimbru.
-Ca sa nu dea in foc laptele la fiert,se adauga 1 lingurita de zahar la 1 l de lapte.Astfel nu vom mai avea probleme cu curatatul atagazului.
Daca laptele s-a afumat varsati-l repede in alta cratita,apoi acoperiti-l, cat este inca fierbinte, cu un servet ud care se clateste si se uda mereu pana cand laptele isi pierde gustul si mirosul de fum.Daca inca mai persista un usor miros,indulciti-l nu cu zahar normal,ci cu zahar ars,topit pana devine maron deschis la culoare.Gustul caramel 'pacaleste' papilele gustative.Atentie!Daca zaharul se arde prea tare se obtine efectul invers celui scontat.
poza reteta culinara

-Daca telemeaua s-a uscat in frigider,nu o aruncati,daca o lasati 2 ore in lapte caldut si isi va reveni.Daca nu o folosim pe loc,taiati-o cuburi,invelitile in membrana de plastic si puneti-o in congelator.La decongelare va fi sfaramicioasa si nu se va putea consuma ca atare sau in salate,dar poate fi adaugata la sosurile pe baza de branza sau la chiftelele de carne coapte in tava la cuptor[eu adaug branza cand condimentez chiftelele cu menta si busuioc].Le va da un gust deosebit,dar nu se adauga la perisoare,caci se vor desface in apa la fiert.
-Este bine sa batem frisca din smantana cu zahar pudra,care are si un continut mic de amidon.Se va intari mai repede.Daca frisca s-a muiat si nu avem un pliculet cu intaritor la indemana,adaugati jumatate de lingurita[rasa] de amidon[zeamil sau maizena,e acelasi lucru],sau de praf de budinca cu gust de vanilie.Se va intari cu siguranta.

poza reteta culinara

-Frisca se intareste mai repede daca picuram de la inceput cateva picaturi de zeama de lamaie,sau daca adaugam si un albus de ou de la frigider.

Ultimele produse cu reduceri