Astazi vom pregati o tarta cu radacina de fenicul si praz. Este o reteta destul de simpla dar foarte gustoasa. Pentru cei care nu consuma de obicei fenicul, trebuie sa le spun ca gustul este o combinatie perfecta de marar si anason. Personal nu suport anasonul, dar sotul meu se da in vant dupa anason si fenicul, deci... iata-ma cu o noua tarta care a iesit delicioasa [dupa gusturile celor care au servit].
Pentru aceasta reteta avem nevoie :
-aluat: 2 oua, 3 linguri de apa, 250 gr faina, 125 gr margarina, 1 lingurita praf de copt, 1/2 lingurita sare.
-umplutura:2 radacini de finochio [fenicul] mari cam cat 1 pumn, 2 fire de praz mari de la care indepartam frunzele, 3 oua, 250 gr telemea sau feta, 4 linguri de ulei, 2 linguri de pesmet ras, piper negru.
Pentru a urmari fotografiile si reteta pas cu pas faceti click pe butonul 'deschide' de mai jos.
1- Pregatim toate materialele din timp, si topim margarina.
2-Se framanta faina amestecata cu praful de copt cu margarina,ouale si apa.
3-Se unge cu margarina o tava cu diametrul de 30 de cm. Cu mana muiata in apa se intinde aluatul in tava.
4- Tot cu mana, se 'imbraca' peretii cu aluat...
5-...apoi se inteapa din loc in loc aluatul cu furculita ca sa nu se umfle. Se da la cuptor cca 30 de minute pana se aureste putin pe margini.
6-Se curata radacinile de fenicul, apoi se taie in solzi foarte subtiri deoarece feniculul fierbe greu si ramane putin tare.
7-Se curata si prazul si te taie in rondele mari si groase.
8-In ulei se rumeneste prazul taiat pana se aureste.
9-Dupa ce s-a aurit putin prazul, se adauga la prajit si feniculul si se rumeneste la foc mic, pana se moaie cca 30 de minute. Daca e nevoie, se mai picura apa dar se scade total pana la sfarsit.
10-Dupa ce s-a evaporat toata apa de la prajit, se lasa putin la racit amestecul de praz cu fenicul, apoi se amesteca cu telemeaua sfaramata bucatele cu mana, cu ouale,pesmetul si cu piperul negru.
11-Deasupra se pun pentru decor cateva crengute de fenicul [ daca aveti, eu am avut o radacina de fenicul cam 'paroasa' asa ca am avut]. Se coace pana se intareste, apoi se scoate din cuptor. Se serveste atat calda cat si rece.
Pofta buna!