MANCARE IN STIL CHINEZESC - lectia de gatit 47

Mancarea in stil chinezesc pe care o vom pregati azi, este o reteta chinezeasca putin adaptata gusturilor romanesti.

MANCARE IN STIL CHINEZESC

poza reteta culinara

Nu am venit cu multe adaugari peste reteta originala, doar mi s-a parut cam uscata si am adaugat rosii tocate, care au gustul fin [in comparatie cu condimentele folosite] si nu au schimbat gustul ci doar au facut mancarea putin mai zemoasa.
Pentru aceasta reteta aveti nevoie de 500 gr carne de pui taiata cubulete [ eu am folosit piept de pui], 100 gr varfuri de porumb din conserva, sau congelati si putin fierti separat, 1 morcov mare, 300 gr arahide prajite, 1 cutie de ciuperci, jumatate de ceapa, 1 catel de usturoi pisat, 2 linguri de rondele de ardei in otet jalapenos [daca nu aveti, puteti pune orice ardei iuti murati, dar daca sunt foarte iuti puneti doar 1/3 cantitate dupa ce i-ati curatat in prealabil de seminte], 1 cutie de rosii tocate si decojite, 4 linguri ulei de susan, 1 varf de cutit curry, 1 varf de cutit ghimbir macinat, 1 varf de cutit chimen [si nu chimion, daca faceti confuzii inca cititi articolul de la pagina http://retete-culinare-diverse.ro/news443.html.1 ], 1 varf de cutit de boia dulce, 4 linguri de ulei, 3 linguri sos soia, 3 linguri sos Worchestershire, si 1 cana de orez pentru garnitura.
Pentru a urmari fotografiile si reteta pas cu pas faceti click pe butonul 'deschide' de mai jos.
1-Se dezoseaza carnea de pui, apoi se taie cubulete. Carnea trebuie sa cantareasca 500 gr dupa ce i-am indepartat pielea si oasele.
poza reteta culinara

2-Varfurile de porumb daca sunt prea mari se taie in doua,sau 4,dar se lasa bucatele destul de mari.
poza reteta culinara

3-Se taie rondele morcovul curata, se piseaza usturoiul, se scurg de apa ciupercile din conserva si se taie pestisoro jumatatea de ceapa. Intr-un wok, sau intr-o tigaie inalta se pun la un loc ciupercile, ceapa, carnea de pui, usturoiul pisat, porumbul,arahidele si cubuletele de pui. Se toarna deasupra uleiul de susan, apoi se rumenesc cca 30 de minute, amestecand incontinuu, pana s-a retras apa pe care si-o lasa legumele.
poza reteta culinara

4-Se adauga dupa aceea sosul de soia si sosul Wonchestershire si condimentele.
poza reteta culinara

5-Spre sfarsit se adauga cutia de rosii si ardeii iuti jalapenos. Ardeii pe care i-am folosit eu erau exagerat de moi, din aceasta cauza i-am adaugat in macare catre sfarsit, ca sa nu se sfarame detot. Daca folositi ardei mai tari, puteti sa ii adaugati odata cu condimentele. Mancare este gata cand s-a evaporat putin apa de la rosii, iar acestea si-au schimbat putin culoarea [cca 3-4 minute].
poza reteta culinara

6-Separat se fierbe in multa apa orezul, apoi se scuge ca pe macaroane.
poza reteta culinara

7-Se serveste orezul cu mancarea de pui.
poza reteta culinara

Pofta buna!poza reteta culinara

Ultimele produse cu reduceri