Tarta cu mere si smantana, este o reteta ce se prepara similar cu tarta Tatin, cu merele in partea de jos a tartei.
Avem nevoie pentru aceasta reteta de 6 mere mari, cca 1,3 kg, 300 gr zahar si 50 gr unt pentru mere. Pentru aluat avem nevoie de 300 gr faina, 300 gr smantana, 3 oua, 3 linguri de ulei, 200 gr zahar, 1 plic zahar vanilat, praf de copt o lingurita cu varf.
Pentru a urmari fotografiile si reteta pas cu pas faceti click pe butonul 'deschide' de mai jos.
1-Se curata de coaja si seminte merele, apoi se taie cubulete. Taiate si curatate este bine sa cantareasca exact 1 kg pentru aceasta reteta. Se toarna untul topit in tava de copt, apoi pe deasupra se dispun merele.
2-Separat se caramelizeaza zaharul pentru mere, pana obtine o culoare maron deschis si se topeste tot. Se amesteca inconmtinuu sa nu se arda si sa se sfarame cocoloasele.
3-Se toarna cat mai uniform zaharul topit peste merele din tava.
4-Se trece apoi la prepararea aluatului. Se bat la mixer cateva minute toate ingrediente;e pentru aluat.
5-Aluatul omogenizat se toarna peste merele din tava.
6-Se da tava la cuptor la 190 de grade cca 45 de minute.
7-Este gata cand s-a rumenit frumos deasupra.
8-Se poate servi rece sau calda cu o cupa de inghetata de vanilie alaturi.
Pofta buna!