Astazi vomn gati o reteta gustoasa pentru masa de duminica. Este vorba de minirulade din carne de porc cu cremwusti si orez.
Avem nevoie pentru aceasta reteta de 7-8 file de porc, 1 ceasca de orez, 7-8 cremwusti extra sau de pui, 2 linguri de parmezan ras, 1 ou, 1 lingurita de faina,1 morcov mic taiat chibrite, 1 lingura de vin alb, 1 varf de cutit de nucsoara, piper alb, sare, ulei pentru unsa tava.
Pentru a urmari fotografiile si reteta pas cu pas faceti click pe butonul 'deschide' de mai jos.
1-Filetele de porc se bat cu ciocanul de snitele, pana se desfac si se fragezesc. Separat se fierbe orezul cu 3,5 cescute de apa, cu morcovul, cu vinul si cu condimentele. Se tine la foc mic pana scade toata apa.
2-Dupa ce a fiert, orezul cu morcovii, se lasa putin la racit, apoi se amesteca umplutura pentru minirulade cu parmezanul ras, cu oul si lingurita de faina. Se sareaza si se condimenteaza dupa gust. Se intind snitelele unul cate unul. Pe mijlocul fiecaruia aranjam cate un cremwusti, si il inconjuram cu 1-2 linguri de orez.
3-Se ruleaza cu grija, si se prind in scobitori unul cate unul, prinzand si marginile, ca sa nu se scurga umplutura.
4-Se unge o tava cu ulei [3-4 linguri], si se aseaza ruladele una langa alta prinse in scobitori. Se da la cuptor la 190-200 grade pentru cca 40 de minute.
5-La jumatatea timpului de coacere, adica dupa ce s-au rumenit deasupra, se scot scobitorile, si se intorc pe partea cealalta. Sunt gata cand s-au rumenit frumos.
6- Se serveste cu salata de rosii sau salata verde.
Aceasta reteta se poate gati si dietetic. Putem renunta la uleiul din tava, daca impachetam ruladele una cate una in folie de aluminiu.