Aceasta este o lectie pentru incepatori. O mancare rapida care poate fi pregatita rapid si fara gres de oricine.
Avem nevoie de 2 cutii de mazare de 400 gr, 1 cutie rosii tocate si decojite, 1 legatura de ceapa verde, 4 linguri de ulei, 1 legatura de marar.
Pentru a urmari fotografiile si reteta pas cu pas faceti click pe butonul 'deschide' de mai jos.
1-Se toaca ceapa rondele si se prajeste la foc iute cateva minute, amestecand incontinuu sa nu se arda.
2-Dupa ce ceapa s-a rumenit si s-a muiat bine, adaugam cutia de rosii si lasam sa fiarba putin [ 2-3 minute].
3-Se desfac conservele de mazare fina. Una se scurge de apa, cealalta se pune cu tot cu apa , apoi se adauga mararul tocat in prealabil.
4-Se micsoreaza focul si se lasa la fiert cateva minute, pana scade apa si se moaie bine mazarea.
Extra sfat! Putem de asemeni sa o servim cu o felie de telemea pe marginea farfuriei.
Pofta buna!