Ei bine m-am intors cu o reteta de supa de data aceasta, si promit ca nu o sa mai lipsesc asa de mult pana la urmatoarea reteta. Deci , ca sa trecem repede la subiect, astazi vom pregati o supa consistenta si deasa, asa cum imi plac mie supele si borsurile. Reteta este la fel de gustoasa si daca reduceti la jumatate cantitatea de legume [pentru cei care doresc o supa mai subtire], dar lasati aceeasi cantitate de peste si condimente.
Pentru aceasta reteta avem nevoie de 2 cepe potrivite, 1 morcov, 1 ardei, 1/2 radacina de telina [cca 200 gr], 1 pastarnac, 1 ou, 1 kg de peste alb, 1 cutie de rosii tocate, 1 lamaie, piper alb 1/2 lingurita, 1 lingurita lemongrass din conserva.
Daca doriti sa urmariti fotografiile si reteta pas cu pas dati click pe butonul 'deschide' de mai jos.
1-Se curata pestele, si se spala, apoi se portioneaza, se sareaza si se lasa deoparte pe o farfurie.
2-Legumele se curata, se spala...
3-..., apoi se taie cuburi.
4-Radacina de telina si patrunjelul, se curata, apoi se toaca marunt cu cutitul. Se pune apoi la fiert in 2-3 litri de apa pentru cca 10 minute.
5-Dupa 10 minute se pun si ceapa si ardeii taiati cuburi si morcovul taiat rondle subtiri.
6-Se mai fierbe 5 minute la foc iute, apoi se pun cartofii taiati cubulete. Dupa alte 5 minute se pun si rosiile din cutie...
7-...apoi se pune si pestele si se fierbe cca 10 minute. Pestele fierbe foarte repede, iar daca exageram cu fiertul se sfarama. Se bate bine un ou cu jumatate de cana de apa, apoi se varsa totul peste supa batand incontinuu sa nu se prinda 'franjuri'. Odata cu oul batut, adaugam condimentele si acrim dupa gust cu zeama de lamaie. Se serveste calda, iar daca nu sunteti fani ai gustului iute, mai bine reduceti cantitatea de piper la o treime.
Pofta buna!