Astazi vom pregati una dintre cele mai consistente si mai hranitoare supe. Supa crema de ciupeci cu lapte si ou.
Pentru aceasta reteta avem nevoie de 500 gr ciuperci proaspete, 250 gr telina radacina, 2 morcovi mici sau unul mare, 1 cartof maricvel, 1 ceapa, 50 ml ulei, 1 ou, 1 cana de lapte.
Pentru a urmari reteta pas cu pas si fotografiile atasate, dati click pe pe butonul 'deschide' de mai jos.
1-Alegem legumele si le curatam, apoi le spalam cu multa apa.
2-Punem zarzavatul la fiert cu 2 l de apa, intreg fara sa il tocam, iar dupa 20 de minute de cand da in clocot, punem si cartoful intreg.
3-Separat curatam si taiem bucatele ciupercile, dupa care le rumenim in ulei.
4-Dupa ce ai fiert legumele si s-au muiat si ciupercile, se lasa jumatate de ciuperci in tigaia de prajit iar cealalta jumatate se toarna peste supa si se mai da intr-un clocot.
5-Se pun la blender toate legumele fierte impreuna cu ciupercile din supa, si se mixeaza cu o cana de supa de la fiert pana se obtine un piure gros, care se adauga inapoi la zeama de supa impreuna cu ciupercile intregi pastrate deoparte.
6-Se bate separat oul ca pentru omleta, apoi se amesteca cu cana de lapte si se adauga la supa care fierbe. Trebuie sa amestecam incontinuu pana da iar in clocot sa nu se lipeasca. Dupa ce a dat in clocot, dam supa deoparte si o servim cu crutoane sau pesmeti.
Pofta buna!