Buna ziua! Astazi vom invata cum sa pregatim pateuri cu carne tocata, un snack delicios dar si consistent.
Pentru acesta reteta avem nevoie de cca 700 gr aluat fraged din comert, sau pregatiti in casa dupa cum doriti, 300 gr carne tocata amestec , 1 ceapa foarte mare, 3 linguri fulgi de cartofi, 1 ou, 1 lingura de faina, ketchup picant, 2 legaturi patrunjel verde tocat, 1 lingura de ulei- optional.
Pentru a urmari reteta pas cu pas si fotografiile atasate, dati click pe pe butonul 'deschide' de mai jos.
1-Pentru inceput calim carnea cu o lingura de ulei, daca nu e prea grasa, si amestecam incontinuu sa nu se lipeasca, pana scade toata apa. Daca e prea grasa carnea, o mai scurgem putin si de grasime.
2-Se amesteca carnea cu ceapa tocata, 1 legatura de patrunjel verde tocat, fulgii de cartofi, oul si lingura rasa de faina.
3-Se intinde umplutura framantata peste aluatul de foietaj apoi se ruleaza cu grija.
4-Se taie pe jumatate in felii de ca 1,5 cm , ruloul de foietaj umplut, fara a se desprinde cu totul una de alta.
5-Se pune in tava tapetata cu hartie de cpt si se da la cuptor pentru ca 45 de grade la 180-190 grade.
6- Se scoate cand este rumenit la culoare deasupra.
7- Se stropeste cu ketchup si se presoara cu patrunjel verde tocat, si se serveste cald .
Pofta buna!