Este timpul de supa, asa ca haideti sa pregatim o supa consistenta din carne de vita sau vitel.
Pentru aceasta reteta aveti nevoie de 300-350 gr radacina de telina [cantarita dupa ce a fost curatata], 1 morcov mare, 1 kg de carne de vita sau de vitel, 1 ceapa mare, 1 pastarnac mic, 3/4 ceasca de orez [aproximativ 100 gr], 1 lamaie [optional].
Daca doriti sa urmariti fotografiile si reteta pas cu pas dati click pe butonul 'deschide' de mai jos.
1-Se pune carnea de vita la fiert in multa apa la foc iute si se fierbe pana este aproape gata [carnea fierbe in functie de cat de batrana este]. Trebuie sa fie moale si sa se patrunda usor cu furculita.
2-Cat timp fierbe apa, curatam zarzavaturile si alegem orezul daca e cazul. Se taie apoi in bucati mari.
3-Se pun bucatile de zarzavaturi si ceapa la blender, sau la tocatorul electric, pana se toaca foarte marunt.
4-Trebuie sa avem grija, sa tocam zarzavaturile marunt, dar sa nu le transformam intr-un piure.
5-Dupa ce a fiert carnea, se pun zarzavaturile si ceapa peste carne, la fiert.
6-Dupa cca 5 minute, se adauga si orezul si se fierbe pana le moaie bobul.
7-Se serveste fierbinte. Daca doriti puteti adauga cateva fruzulie de telina pentru decor.
In rastimpuri se mai completeaza la fiert apa evaporata. Daca doriti puteti acri supa dupa gust cu lamaie.
Pofta buna!