MANCARE IN STIL THAILANDEZ CU VARZA DE BRUXELLES SI PUI - lectia de gatit 59

Am promis azi o mancare thailndeza, deci iata-ma.

MANCARE IN STIL THAILANDEZ CU VARZA DE BRUXELLES SI PUI

poza reteta culinara

Pentru aceasta reteta aveti nevoie de 800 gr carne de pui dezosata, [eu am folosit filetele din piept de pui], 500 gr verzisoare de Bruxelles, 500 gr cartofi, 2 cepe mari, 3 catei de usturoi, 1/2 lingurita sos de chilli dulce [sau tabasco], 2 linguri otet alb, 2 linguri rase de miere, 1 lingurita ginger dat pe razatoare, 2 linguri sos de soia, 1 lingura sos Worchestershire [optional, daca nu aveti in bucatarie puneti 3 linguri sos de soia in loc de 2], 2-3 linguri de ulei.
Daca doriti sa transformati mancarea intr-un chilli veritabil, adaugati si 3 ardei mici chilli foarte fin tocati, dar va previn ca o sa fie exagerat de iute. Aceasta optiune este pentru doritorii de senzatii tari.
Daca doriti sa urmariti fotografiile si reteta pas cu pas dati click pe butonul 'deschide' de mai jos.
1-Pentru inceput curatam verzile de foile exterioare. Cele galbene se arunca.
poza reteta culinara

2-Taiem si cotorasele la varzutele care au cotorul mai lung.
poza reteta culinara

3-Punem verzele la fiert intr-un litru de apa si le lasam cca 45 de minute.
poza reteta culinara

4-Taiem carnea de pui cubulete si o punem intr-un bol, peste care radem cateii de usturoi.
poza reteta culinara

5-Adaugam sosurile, mierea si condimentele si amestecam bine.
poza reteta culinara

6-Dupa ce am amestecat bine, punem un capac, si dam la frigider puiul cu marinata.
poza reteta culinara

7-Taiem cuburi mari ceapa, si o punem in tigaie cu uleiul la rumenit. Cartofii ii curatam apoi ii taiem cubulete.
poza reteta culinara

8-Dupa ce a devenit sticloasa si s-a rumenit putin, punem peste ceapa cartofii si puiul, cu tot cu marinata, si calim atat cat sa-i lase apa puiul .
poza reteta culinara

9-Dupa ce a onceput sa-si lase apa, rasturnam tigaia intr-o cratita cu capac.
poza reteta culinara

10-Punem deasupra verzele fierte, si punem si o cescuta de apa, apoi acoperim cu capacul si lasam sa fiarba inabusit.
poza reteta culinara

11-Mancarea este gata cand s-au muiat puiul si cartofii. Cartofii datorita amestecului de condimente, or sa ramana putin tari. Nu or sa crantane printre dinti, dar oricat i-ati fierbe, nu se mai sfarama.
poza reteta culinara

Pofta buna!poza reteta culinara

Ultimele produse cu reduceri