STOLLEN PRAJITURA DE CRACIUN, VARIANTA ROMANEASCA - lectia de gatit 30

Pentru ca se apropie Craciunul ma gandesc si eu ca ar fi cazul sa postez cat mai multe retete de sezon. Una dintre cele mai iubite retete la noi in familie, este Stollen-ul pe care il pregatim in atatea variante si atat de diferit atat eu cat si mama si sora mea, incat de cele mai multe ori se abate foarte mult de la reteta originala. Iata de ce am numit reteta asa.

poza reteta culinara

Mai am oricum postate inca 2 retete la pagina urmatoare, [http://retete-culinare-diverse.ro/v1/plugins/recipe_menu/recipes.php?2310.show.0.5.0 ] pentru cei care doresc ceva diferit de ce vom invata noi astazi.
Pentru aceasta reteta avem nevoie de 250 gr branza proaspata, nu prea zemoasa, sau urda, 2 oua, 140 gr zahar, 100 gr margarina, 250 gr faina, 150 gr migdale sfaramate, 100 gr stafide, cateva picaturi esenta de migdale, 1 lingurita cu vaf cu praf de copt iar pentru decor avem nevoie de 200 gr zahar pudra si 50 gr unt.
Pentru a urmari reteta pas cu pas si fotografiile atasate, dati click pe pe butonul 'deschide' de mai jos.
1-Se amesteca ouale cu branza sfaramata cu furculita si cu zaharul, pana se topeste [zaharul].
poza reteta culinara

2- Se topeste apoi la microunde margarina si se adauga odata cu migdalele sfaramate cu ciocanul de snitele [adica nu macinate], si cu stafidele. Ultima se toarna esenta si faina amestecata cu praful de copt si se amesteca cu pana se omogenizeaza aluatul.
poza reteta culinara

3-Se varsa aluatul in tava de cozonac unsa cu margarina si se da la cuptor la cca 190 de grade.
poza reteta culinara

4-Inainte de a se scoate din cuptor, dupa ce s-a intarit si am verificat cu o scobitoare daca este copt la mijloc, topim la microunde untul si punem pe o farfurioara zaharul pudra pentru ornat. Scoatem tava din cuptor, si cat stainca in tava, ungem prajitura cu o pensul cu unt topit, si turnam zahar pudra din belsug.
poza reteta culinara

5-Dupa ce s-a acoperit de zahar, cu o miscare rapida sa nu se sfarme, rasturnam stollen-ul intr-o tava mai larga.
poza reteta culinara

6-Repetam operatiunea de mai inainte si pe partea posterioara.
poza reteta culinara

7-Dupa ce l-am imbracat cu zahar si pe 'spate', il rasturnam in viteza cu fata in sus, sa nu ii stricam forma. Daca il lasam in aceeasi pozitie, se turteste deasupra si ramane patrat.
poza reteta culinara

Pofat buna!!poza reteta culinara

Ultimele produse cu reduceri