PIZZA FRAMANTATA - lectia de gatit 31

Haideti sa pregatim astazi o pizza pentru week-end. Pizza framantata cu aluat de paine, este o idee rapida si gustoasa. Pentru cei care se grabesc si mai mult decat mine , pot inlocui aluatul de pizza cu felii de paine subtiri.

PIZZA FRAMANTATA

poza reteta culinara

Pentru aceasta reteta avem nevoie de urmatoarele ingrediente:
-aluat 500 gr faina, 300 ml apa,3 linguri de ulei, 1 pliculet drojdie uscata,sare, putin zahar, putin ulei pentru unsa tava.
-umplutura: 250 gr bacon sau costita afumata, 250 gr telemea sau feta, 250 gr cremwusti fierti, 2 ardei grasi, 1 ceapa mare, 2 linguri cu varf pasta de bulion groasa, 250 gr cascaval dat pe razatoare [orice cascaval va place, eu am folosit Dalia si Gouda], 200 gr cubulete de cascaval, 3 rosii mari taiate rondele.
Pentru a urmari reteta pas cu pas si fotografiile atasate, dati click pe pe butonul 'deschide' de mai jos.
1-Se pune drojdia la moi cu putina apa, si cu o lingurita de zahar. Se lasa la crescut.
poza reteta culinara

2-Se toarna maiaua in mijlocul fainii, se picurarestul de apa, sarea si uleiul, amestecand cu o lingura, apoi se framanta cu mana pana se omogenizeaza.
poza reteta culinara

3-Se lasa aluatul la crescut. apoi se intinde intr-o tava mare de placinta si se mai lasa putin la crescut. Dupa ce a crescut destul, il dam la cuptor la foc potrivit cca 20-25 de minute, sa nu fie necopt, sa nu se incruzeasca, dar nici rumenit sa nu fie. Cand apasam cu degetul , nu trebuie sa ramana presat aluatul, ci sa revina.
poza reteta culinara

4-Separat se taie solzi ceapa, rondele ardeii si cremwustii, cubulete baconul sau costita, iar telemeaua se sfarama cu degetele. Apoi se pun intr-un castron toate ingredientele pentru umplutura la un loc cu pasta de rosii , cascavalul ras si condimentele.
poza reteta culinara

5-Dupa ce am omogenizat amestecul se gusta de sare.
poza reteta culinara

6-Se rastoarna amestecul in tava direct peste aluat, se intinde bine apoi se presoara cu cubuletele mici de cascaval.
poza reteta culinara

7-Ultimele, se pun rondelele de rosii, apoi se da tava la cuptor 30 de minute, la foc potrivit.
poza reteta culinara

8-Se serveste calda sau rece. Se poate reincalzi la cuptorul cu microunde.
poza reteta culinara

Extra sfat! In functie de gust, puteti pregati pizza cu aluatul moale, sau crocant. Reteta de mai sus este pentru aluat moale. Prima poza insa, este cu aluat crocant. Dezavantajul acesteia este ca trebuie consumata calda pe loc, altfel aluatul se intareste, pe cata vreme pizza cu aluat moale rerincalzita la microunde sau in tigaie fara ulei, este la fel de pufoasa. Daca totusi preferati o pizza crocanta, ca mine, atunci, vom pune cateva cubulete de margarina pe marginea aluatului, inainte de a-l da inca odata la cuptor, impreuna cu umplutura. Aceasta se va topi, si se va scurga sub aluatul din tava. Spre sfarsitul timpului de coacere, dam focul tare in partea de jos [nu la grill] si in felul acesta aluatul se va praji putin formand o crusta crocanta. Acelasi efect il obtinem cu ulei in loc de margarina sau cu unt.
Pofta buna!poza reteta culinara

Ultimele produse cu reduceri