Astazi am pregatit spaghete cu carne dar nu am apucat sa fac toate fotografiile. Asa ca voi prezenta reteta pe scurt.
Avem nevoie de 1 pachet de spaghete Barilla , sau orice alta marca buna, pentru ca ultima data cand am cumparat spaghete ieftine s-au lipit intre ele la frigider ca o masa compacta, 1 lingura margarina, pentru spaghete.
Pentru sosul cu carne tocata avem nevoie de 1 ardei gras sau gogosar, 2 morcovi, 2 cepe, 500 g carne tocata amestec, 2 foi de dafin, 1/4 lingurita scortisoara, 1 varf cutit cuisoare, 2 cutii de rosii tocate , 2 linguri de ulei, piper negru
1-Pregatim ingredientele.
2- Se pune pe foc in uliul incins, ceapa tocata, ardeiul tocat fin, si morcovii dati pe razatoare sau taiati rondele foarte fine.
3- Separat se amesteca carnea tocata cu rosiile tocate in bulion si cu condimentele, iar pe foc se pune apa la clocotit pentru spaghete. Cand a dat in clocot se pun si spaghetele si se fierb conform instructiunillor de pe ambalaj.
4-Cand ceapa a devenit sticloasa se adauga si carnea cu rosiile si se fierbe la foc mic pana se leaga sosul cca 20 de minute, amestecand din cand in cand.
5-Dupa ce au fiert spaghetele, se clatesc rapid cu apa, se scurg ,apoi se pun iar in oala cu margarina si se amesteca putin, sa se topeasca margarina.
6-Se servesc spaghetele cu sosul de carne tocata. Cand spsule gata,frunzele de dafin se scot si se arunca.
Pofta Buna!