CROCHETE DIN OREZ CU SURIMI - lectia de gatit 10

Iata-ma iar. Astazi vom pregati Crochete din orez cu surimi [inlocuitor pentru carnea de crab]. Bineinteles ca reteta va iesi foarte gustoaa, sau cu mult mai gustoasa daca vom folosi carne de crab la conserva in aceeasi cantitate cu cantitatea de surimi din reteta, dar stiu ca este cam scumpa si poate pentru foarte multi intangibila din aceasta cauza. Pe cei care isi permit, ii sfatuiesc sa nu foloseasca inlocuitori de nici un fel , sfatul e universal valabil, nu numai pentru aceasta reteta.Deci...

Crochete din orez cu surimi

poza reteta culinara

Pentru aceasta reteta vom avea nevoie de o ceasca de orez, 1 lingurita vegeta, 1 pachetel de surimi congelat de 200 sau 250 g, 1/2 legatura de marar, 1 ou, 3-4 fire de ceapa verde [numai foile verzi, fara partea alba], faina si ulei pentru prajit
Daca doriti sa urmariti fotografiile si reteta pas cu pas , dati click pe butonul de mai jos.
1-Se alege orezul si se pune apoi la fiert, pe foc mic, la un loc cu vegeta si 4 cesti de apa. De patru ori cantitatea de orez folosita.
poza reteta culinara

2-Se decongeleaza bastonasele de surimi, apoi se toaca marunt la tocatorul electric sau blender.
poza reteta culinara

3-Se toaca foarte marunt foile de ceapa si mararul. Am aratat in fotografie cat de marunte trebuie sa fie rondelele de ceapa verde, deoarece, nu vom cali ceapa, ci ovom folosi ca atare, verde.
poza reteta culinara

4-Dupa ce orezul a fiert la foc mic, si a scazut complet sa lasa la racit.
poza reteta culinara

5-Intr-un bol sau castron, punem orezul fiert pilaf, carnea de crab tocata, oul, ceapa si mararul.
poza reteta culinara

6-Se framanta ingredientele, pana se omogenizeaza amestecul.
poza reteta culinara

7- Cu mana uda, se formeaza crochete de marimea unor mici, se dau direct prin faina apoi se pun in uleiul incins.
poza reteta culinara

8- Se rumenesc putin la foc iute, apoi se moaie putin focul si se tin pe foc pana devin aurii si tari la suprafata. In realitate sunt putin crocante la suprafata si foarte pufoase inauntru. Amestecul se gusta la framantare si dupa gust se mai poate adauga sare.
poza reteta culinara

Se servesc ca aperitiv sau gustare, alaturi de o salata verde sau de rosii.
Pofta buna!
poza reteta culinara

Ultimele produse cu reduceri