Astazi vom pregati impreuna o salata cu piept de pui si dressing piperat, care pe langa faptul ca este foarte gustoasa, ne va usura putin stomacul dupa 'bombardamentul' nutritional de sarbatori. Asta bineinteles, daca ne multumim cu o salata, fara 1 kg de dulciuri alaturi.
Pentru aceasta salata avem nevoie de 1 salata iceberg mica [sau orice salata verde va place], 1 piept de pui mare [peste 500 gr], cca 250 gr varza alba, 1/2 castravete mic din otet ,crutoane de paine.
Pentru dressingul piperat avem nevoie de maioneza, iaurt gras si otet de la castravetii murati, in parti egale si 1/2 castravete mic din otet dat pe razatoare. La o cescuta de iaurt, adaugam 1 cescuta de maioneza si una de otet din borcanul de castraveti, sare si atat piper negru cat ne tine stomacul pe fiecare [in cazul meu, foarte mult].
Pentru a urmari fotografiile si reteta pas cu pas faceti click pe butonul 'deschide' de mai jos.
1-Se pune la fiert pieptul de pui in apa multa, si se tine pana este moale si se inteapa usor cu furculita.
2-Separat se taie fasii late cat degetul,salata iceberg. Catraveciorul se taie in rondele cat mai fine.
3-Se toaca varza fideluta, apoi se framanta putin, sa se moaie.
4-Pieptul fiert se taie cubulete ca in fotografie.
5-Se amesteca bine salata cu varza, castraveciorul si pieptul de pui. Separat, intr-un borcan mare se pun toate ingredientele pentru dressing, impreuna cu jumatatea de castravecior data pe razatoare apoi se infileteaza si se bate bine pana se omogenizeaza amestecul.
6-Se pun si crutoanele peste salata...
7-...apoi se toarna dressingul. Se amesteca totul si se serveste .Crutoanele si dressingul se adauga in ultimul moment, altfel se moaie.
Pofta buna!