Astazi vom pregati un salam de ciocolata cu biscuiti si cognac. De ce nu salam de biscuiti cu ciocolata? Pentru ca este de vorba de ciocolata de menaj si nu crema de ciocolata sau cacao. Este un desert pentru adulti, amarui si cu puternic gust de cognac, ideal de servit la cafea.
Pentru aceasta reteta aveti nevoie de 2 pachete de biscuiti Petit Beure [cca 350 gr], 300 gr ciocolata de menaj, 2 paharele de tuica pline cu cognac, 125 ml frisca lichida, 150 gr curmale fara samburi taiate bucatele, zahar pudra 5 linguri.
Daca doriti sa urmariti fotografiile si reteta pas cu pas dati click pe butonul 'deschide' de mai jos.
1-Pentru inceput se sfarma biscuitii in bucatele foarte mici, mult mai mici decat pentru un salam de biscuiti obisnuit.
2-Se pune pe foc mic frisca lichida, 2 linguri de zahar pudra si ciocolata de menaj, amestecandu-se sa nu se lipeasca.
3-Se amesteca pana se omogenizeaza apoi se toarna in compozitie si curmalele taiate cubulete mici, apoi se tine la cald.
4-Trecem apoi la biscuiti pe care-i stropim cu cognac, si ii amestecam bine.
5-SE toarna peste biscuitii stropiti si ciocolata calda, apoi se amesteca bine compozitia.
6-Se ia cu lingura si se pune direct pe folia de aluminiu, fara sa presuram zaharul pudra, caci fiind destul de moale compozitia, risca sa traga prea mult zahar.
7- Se ruleaza apoi cu grija si se da la frigider pana se intareste.
8-Dupa ce s-a intarit, se scoate din frigider si se presara cu zaharul pudra ramas, pentru decor. Daca nu aveti musafiri la masa, mai bine il lasati asa fara zahar pudra.
Pofta buna!