Buna ziua! Astazui vom invata sa pregatim un alt fel de salam de biscuiti, o mica deviatie de la reteta obisnuita.
Pentru aceasta reteta aveti nevoie de 350 gr de biscuiti intregi, 200 gr biscuiti macinati, 200 gr zahar, 2 galbenuse, 100 ml apa, 100 ml lapte, 200 gr margarina.
Daca doriti sa urmariti fotografiile si reteta pas cu pas dati click pe butonul 'deschide' de mai jos.
1-Pentru inceput caramelizam zaharul, amestecand incontinuu pana ajunge la culoarea din imagine, dupa care turnam apa [100 ml ] si lasam sa fiarba la foc mic, pana se topeste tot zaharul caramel.
2-Separat se rup bucatele mici toti biscuitii, dupa care batem cele doua galbenuse cu laptele, pana se omogenizeaza complet.
3-Turnam laptele cu galbenuse, peste siropul gros caramel in timp ce acesta fierbe, si amestecam rapid la foc mic, 1-2 minute, pana se leaga crema, dupa care punem direct in crema fierbinte si margarina, si tragem de pe foc crema. Amestecam margarina pana se topeste complet ...
4-...Dupa care asa fierbinte, o turnam peste biscuitii rupti bucatele.
5-Amestecam bine cu o furculita...
6-...apoi adaugam si biscuitii macinati...
7-...si-i incorporam in crema .
8-Intindem o foaie de aluminiu, sau de nylon, si turnam amestecul...
9-... dupa care il rulam strans ca sa nu lasam goluri de aer.
Se da la rece si se taie numai dupa cateva ore.
EXTRA SFAT! Cine doreste, poate presara nuca de cocos pe folia de aluminiu, ca sa il 'imbrace' in alb, sau/si poate adauga diverse ingrediente umpluturii [caise deshidratate, curmale, cubulete de rahat, etc...].
Pofta buna!