Buna ziua! Dupa titlu ati inteles deja despre ce e vorba, asa ca sa ne apucam de treaba.
Am pregatit reteta cu pene, dar la fel de bine merge cu fusilli sau orice paste va plac mai mult.
Pentru aceasta reteta aveti nevoie de : 500 gr paste penne, 2 linguri de margarina [rase], 350 gr ciuperci, 400 gr praz, 2 linguri ulei, 1 cutie rosii tocate, 1 catel mare de usturoi, 2 foi de dafin, 1 varf de cutit oregano, 1 varf de cutit busuioc, 100 ml vin vin alb.
Daca doriti sa urmariti fotografiile si reteta pas cu pas dati click pe butonul 'deschide' de mai jos.
1-Pentru inceput fierbem pastele conform instructiunilor de pe pachet, apoi le trecem printr-un jet de apa rece, si le lasam la scurs. Dupa ce s-au scurs complet, dar mai sunt calde inca, adaugam si margarina, dupa care o lasam sa se topeasca. Amestecam bine si acoperim vasul cu paste.
2-Pregatim apoi sosul. Curatam prazul de foile exterioare, il spalam, apoi il tocam rondele nu prea subtirele.
3-Curatam de pielita ciupercile champinon.[Se pot lasa si cu coaja dar asa m-am obisnuit eu]...
4-...apoi le taiem cuburi.
5-Taiem rondele de cca 0,5-1 cm si cremwustii.
6-In uleiul incins, prajim prazul cca 10 minute la foc iute, amestecand sa nu se lipeasca. Este bine sa fie bine rumenit cand adaugam si ciupercile. Punem apoi ciupercile, si dupa 5 minute de rumenit, turnam si vinul alb, si lasam sa mai fiarba 5-10 minute la foc mic.
7-Turnam apoi rosiile din conserva...
8-...apoi cremwustii si toate condimentele, si lasam sa fiarba cateva minute, pana se moaie ciupercile.
9- Se serveste sosul peste pastele calde [se pot incalzi f. usor la miocrounde].
Pofta buna!