Astazi vom pregati o rulada care cere destul timp de preparat desi nu este o reteta grea. Este vorba de o rulada care se coace cu tot cu umplutura.
Pentru aceasta rulada aveti nevoie de
-150 gr de mac macinat, 150 gr zahar, 150 ml lapte si 2 galbenuse pentru umplutura si...
-2 albuse, 2 linguri de zahar rase, 150 gr margarina, 250 gr branza proaspata, 200 gr faina, 1 lingurita praf de copt, 1 lingurita esenta de rom, 1 lingurita esenta de vanilie, 1/2 lingurita coaja rasa de lamaie, pentru foaia de aluat.
Daca doriti sa urmariti fotografiile si reteta pas cu pas dati click pe butonul 'deschide' de mai jos.
1-Pentru inceput pregatim umplutura de mac. Fierbem laptele, apoi adaugam in ploaie macul macinat...
...si zaharul, si lasam pe foc pana se ingroasa, amestecand sa nu se lipeasca.
2-Dupa ce s-a topit zaharul, iar crema s-a legat, amestecand rapid, aruncam in crema de mac si cele 2 galbenuse. Trebuie sa amestecam repede ca sa nu se inatreasca inainte de a se amesteca cu crema. Dupa ce s-au omogenizat, mai amestecam putin la foc mic, pana se mai ingroasa crema putin si de la cele 2 galbenuse, apoi dam crema la frigider sa se raceasca bine.
3-Trecem apoi la prepararea alutului. Batem cu furculita albusurile cu zaharul, pana il topim.
4- Adaugam apoi margarina topita, esentele si branza foarte bine scursa de apa. Se poate folosi pentru foaie si urda sfaramata. Apoi omogenizam.
5-Dupa ce s-a omogenizat, adaugam si faina amestecata cu praful de copt, apoi framantam bine un aluat pe care il lasam la frigider cel putin 30 de minute. Iata de ce am spus ca reteta ne mananca destul de mult timp.
6-Dupa ce s-a racit si intarit aluatul, il impartim in 2 si intindem fiecare foaie cu sucitorul, pe o suprafata unsa cu ulei. Daca se lipeste putin aluatul, dati si sucitorul cu putin ulei, dar daca nu va grabiti ca mine, sa rulati aluatul cald, si daca il lasati destul le frigider, atunci nu se va lipi.
7-Intindem cu furculita cate jumatate de umplutura pe fiecare foaie.
8-Rulam foaia cu grija sa nu se rupa, apoi asezam ruladele una cate una in tava unsa cu margarina.
9- Dam la cuptorul preincalzit la 180 de grade, unde tinem ruladele aproape o ora. Sa fie bine rumenite deasupra cand le scoatem din cuptor. Aluatul cu branza nu va creste foarte tare, dar va fi fraged si sfaramicios.
Rulada se lasa la racit. Nu se taie decat rece altfel se sfarama.
EXTRA SFAT! Daca doriti puteti folosi acelasi aluat pentru o umplutura cu marmelada tare [care sa nu contina gelatina], sau cu magiun. Pentru ca magiunul este acrisor, veti avea nevoie si de 2 linguri de zahar pudra pentru presurat.
Pofta buna.