Astazi vom prepara o budinca cu dovlecei si branza.
Eu am folosit urda si telemea de oi pentru umplutura si cascaval Cheddar si Rucar pentru crusta pentru ca asta aveam in rigider, dar daca doriti puteti folosi orice alt mix de branzeturi, dar cel putin un tip de branza trebuie sa aiba un gust puternic, si e de preferat sa fie de oaie.
Pentru aceasta reteta aveti nevoie de 4 dovlecei mari [cca 1,2 kg], 4 oua, 10 rosii ciresele, 1 legatura de marar, 250 gr urda, 250 gr telemea, 75 gr cascaval Cheddar, 75 gr cascaval Rucar, sare, 4 cepe verzi [sau 1 ceapa uscata], 3-4 linguri de ulei pentru prajit, 1 lingura de pesmet si una de margarina pentru uns tava.
Daca doriti sa urmariti fotografiile si reteta pas cu pas dati click pe butonul 'deschide' de mai jos.
1- Pentru inceput curatam si tocam ceapa...
2-...si curatam dovleceii pe care ii taiem rondele de 1 cm. Spalam si tocam marunt si mararul.
3-Prajim ceapa in ulei atat cat sa devina aurie, apoi o scoatem intr-un castron, si prajim in acelasi ulei dovleceii. Separat ungem o tava de 20/30 cm cu margarina, si o tapetam cu pesmet sau gris.
4-Punem in tava cam 2/3 din rondelele de dovlecei una langa alta, apoi pregatim umplutura.
5-Intr-un castron spargem ouale, apoi adaugam urda si telemeaua pe care le sfaramam cu furculita, apoi adaugam mararul tocat si sare dupa gust.
6-Amestecam sa omogenizam, apoi varsam umplutura peste dovleceii din tava.
7-Taiem in doua rosiile ciresele daca sunt prea mari, si la asezam peste umplutura, intercaland cu restul dovleceilor. Dam apoi tava la cuptorul preincalzit la 190 de grade, pentru cca 30 de minute.
8-Dupa 30 de minute, scoatem tava si punem pe fiecare rondea de dovlecel cate un cubulet mic de branza Rucar, si intre rondele punem cate un cubulet de cascaval Cheddar, apoi dam tava din nou la cuptor.
9-Lasam din nou cca 10 minute la foc mic, pana se moaie cascavalul, apoi scoatem tava din cuptor, unde sa lasa cca 30 de minute la racit.
10- Se serveste calda sau rece, dar nu se taie imediat ce o scoatem din cuptor pentru ca se sfarama.
Se poate servi ca atare, sau cu smantana, sau orice sos rosu pe baza de usturoi si ceapa.
Pofta buna!