ROLOURI PANE CU BRANZA SI MORTADELLA - lectia de gatit 57

Rolourile de diverse tipuri, cu garnitura sau fara, sunt unul din felurile mele preferate, asa ca or sa existe multe lectii de gatit cu aceasta tema. Pentru astazi am pegatit deja rolouri din mortadella, cu umplutura de branzeturi si orez. Orezul il adaug in multe umpluturi, pentru a usura putin stomacul. Folosesc si paine, pesmet sau gris, dar in primul rand orez fiert.

ROLOURI PANE CU BRANZA SI MORTADELLA

poza reteta culinara

Pentru aceasta reteta avem nevoie de mortadella cu diametrul calupului mare, cca 400 de grame [cantitatea variaza in functie de cat de subtire este feliata], 2 linguri de orez, 100 gr branza feta, 1 ou pentru umplutura, 150 gr cascaval Gouda ras, 100 gr cascaval uscat ras foarte fin [Pecorino, sau Regato, Graviera, Kefalotiri, Parmezan..etc], optional 1 lingura boabe de piper negru sfaramat, si nu macinat, pentru cine il tine stomacul si 2 cepe verzi tocate, 2 oua pentru pane, faina si pesmet din belsug pentru pane [cca 200 gr] , ulei pentru prajit.
Daca doriti sa urmariti fotografiile si reteta pas cu pas dati click pe butonul 'deschide' de mai jos.
1-Asa cum am mai spus alegem o mortadella cu diametrul mare.
poza reteta culinara

2-Pentru inceput se fierbe orezul cu multa apa, apoi dupa ce s-a fiert, se scurge ca pe macaroane si se toarna peste branza feta sfaramata cu furculita. Spargem si 1 ou, apoi adaugam restul ingredientelor pentru umplutura.
poza reteta culinara

3-Se amesteca pana se omogenizeaza.
poza reteta culinara

4-Impartim cantitatea de umplutura cu aproximatie in cate felii de mortadella avem.
poza reteta culinara

5-Se ruleaza foaia de mortadella, aducand o parte peste alta.
poza reteta culinara

6-Apoi se indoaie colturile unul cate unul, ca in fotografie.
poza reteta culinara

7-Se prind colturile in scobitori, dupa modelul aratat, apoi se pun rolourile unul peste celalalt pe o farfurie curata.
poza reteta culinara

8-Trecem apoi pregatit pane-ul. Punem pe o farfurie uscata faina, pe alta pesmetul, si batem ouale cu putina sare, ca pentru omleta.
poza reteta culinara

9-Se incinge uleiul in tigaie, apoi se iau rulourile unul cate unul si se trec prin faina...
poza reteta culinara

10-...apoi se dau prin oul batut...
poza reteta culinara

11-...si in final se trec prin pesmet ras.
poza reteta culinara

12- Se coc in uleiul incins cca 15 minute, timp in care le intoarcem pe toate partile.
poza reteta culinara

13-Sunt gata numai dupa ce s-au rumenit foarte bine. Se scot pe servetele de hartie, pentru a absorbi surplusul de grasime.
poza reteta culinara

Se servesc fierbinti cu salata sau muraturi si cu piure de cartofi. Inainte de servire, sau imediat dupa prajit, se indeparteaza si scobitorile.
Timpul aproximativ de preparare 35-40 de minute.
Pofta buna!poza reteta culinara

Ultimele produse cu reduceri