Astazi vom pregati o tocana de telina cu carne de porc, masline si lamaie. O reteta obisnuita, care merge bine aproape cu orice tip de carne, doar ca in cazul de fata, am adaugat mai multa telina decat de obicei.
Pentru aceasta reteta aveti nevoie de 500 gr radacina de telina [cantarita gata curatata], 2 fire de praz, jumatate de lamaie, 1 kg carne de porc, 1 pumn de masline negre intregi,[cam 2-3 linguri], 1 morcov mare sau 2 mici, 2 linguri pasta de tomate, 4 linguri de ulei, cateva linguri de fulgi de cartofi pentru legat sosul [depinde cat de groasa doriti mancarea, eu am pus 2 linguri].
Daca doriti sa urmariti fotografiile si reteta pas cu pas dati click pe butonul 'deschide' de mai jos.
1-Se rumeneste carnea de porc taiata cubulete si spalata deja, in 2 linguri de ulei pana se aureste putin, apoi se toarna apa cat sa acopere, si se lasa la fiert 1 ora.
2-Intre timp se curata legumele, se spala, si se rumeneste prazul in celelalte 2 linguri de ulei.
3-Dupa ce a fiert carnea 1 ora, se adauga la fiert si radacina de telina taiata in cuburi nu foarte mici, morcovul taiat rondele subtiri. Dupa 10 minute de fiert se adauga si prazul rumenit.
4-Intre timp curatam de coaja lamaia, o taiem in 3 felii groase, si le punem la fiert peste carne, odata cu maslinele.
5-Cand a fiert telina, punem 2 linguri pasta de tomate si 2-3 linguri fulgi de cartofi...
6-... mai amestecam pe foc inca 2 minute si servim mancarea.
Pofta buna!
La urmatoarea lectie de gatit vom invata o mancare in stil thailandez cu carne de pui si verzisoare de Bruxelles.