Remedii si solutii pentru parul gras cu exces de sebum

Parul gras este cauzat de o dereglare, relativ frecventa, a glandelor sebacee care secreta sebum. Acest fenomen este in principiu de natura genetica, dar bineinteles ca mai contribuie si o alta serie de factori precum:stresul, nervozitatea, o alimentatie dezechilibrata, prea bogata in grasimi,sau chiar produsele folosite pentru ingrijirea parului,daca sunt intrebuintate fara o informare corecta.De aceea daca avem parul mult prea gras trebuie sa evitam balamurile pentru par,spalarile mult prea frecvente,frictionarea capului cu unghiile in timpul samponarii,apa foarte fierbinte sau chiar si foenul tinut prea aproape de radacinile de par.Urmatoarele masti sau tratamente de mai jos va vor ajuta in lupta cu excesul de sebum.
1-Frunzele de nuc- Se clateste parul cu infuzie din frunze de nuc. Parul va capata nuante de brun.
2-Zeama de lamaie-aplica zeama de lamaie pe pielea capului, lasa cateva minute apoi spala-te.
3-Tinctura de brusture- Se maseaza scalpul cu tinctura de brusture. Va intari firul de par si va controla excesul de sebum.
4-Masca pentru par gras cu suc de lamaie si brusture-Amesteca 100 ml de suc de lamaie, un galbenus si o lingura de ulei de radacina de brusture si aplica pe par. Lasa sa actioneze 15 minute si apoi spala parul normal.
5-Uleiul arborelui de ceai- Pentru controlarea si reglarea excesului de sebum, se pun in apa de clatire 2-3 picaturi de ulei de arbore de ceai.
6-Lotiune de urzica, rozmarin, coada-calului si cimbru - Se maseaza scalpul cu o lotiune preparata din 4 lingurite de plante uscate (urzica, rozmarin, coada-calului si cimbru, in cantitati egale) la 150 ml apa si o lingurita de otet de mere sau suc proaspat de lamaie. Se prepara infuzia de plante, se strecoara, se adauga otetul sau zeama de lamaie si cu lotiunea obtinuta se maseaza bine scalpul, dupa spalare, avand grija sa se umezeasca parul. Nu se clateste si se lasa sa se usuce de la sine.
7-Uleiul de ricin cu galbenus-Se amesteca un galbenus de ou amestecat cu 2-3 lingurite de ulei de ricin si zeama de la o lamiie

Ultimele produse cu reduceri