Tot din necesitate am facut azi o prajitura din mac si gem, pentru ca este foarte gustoasa, rapida si musafirii s-au anuntat cu o ora inainte de a sosi. Prajiturelele simple sunt cea mai rapida solutie in aceste cazuri si din fericire stau bine la capitolul imaginatie pentru a scoate o reteta usoara cu ce am prin camara. Deci...
Pentru aceasta reteta aveti nevoie de 120 g faina, 100 g seminte de mac, 130 ml lapte dulce, 100 g zahar, 1 ou mare sau 2 mici, 1 praf de copt, 5 linguri gem de coacaze rosii sau negre, 50 g margarina .
Pentru uns tava este nevoie de 1 lingurita margarina,1 lingura pesmet sau gris
Pentru a urmari toata reteta dati click pe butonul de mai jos.
1-Se pune macul si zaharul la fiert in lapte.
2-Dupa ce a dat in clocot se trage deoparte si se pune intai gemul rece si margarina, se amesteca, apoi se adauga si oul .
3-Se cerne faina cu praful de copt, apoi se pune si faina peste aluat.
4-Se toarna aluatul in tava unsa si tapetata cu pesmet sau gris.
5-Se da la cuptorul incins la 180 de grade cca 40 de minute. Cu 5 minute inainte de a fi gata se scoate si se unge cu restul de gem apoi se mai da 5 minute la cuptor.
Se scoate, se taie in patarte si se serveste rece.
Pofta buna!