Beef casserole - lectia de gatit 6

In primul rand scuze pentru absenta. S-a stricat computerul, l-am mai carpit putin asa ca sper sa tina o perioada. In primul rand un anunt important, pentru ca se apropie sarbatorile incat-incet, am sa incep deja postarea unor retete pentru Craciun, ornamente culinare pentru mese festive si sarbatori, si alte articole pe aceasta tema, si daca nu se strica iar computerul cu siguranta ca am sa ma tin de cuvant. Astazi am gatit Beef Casserole si pot sa spun ca a iasit o mancare divina.

poza reteta culinara

Pentru aceasta reteta aveti nevoie de 1 kg carne de vita sau vitel, 200 g bacon sau costita afumata, 2 cartofi mari, 2 morcovi, 2 catei de usturoi, 2 cepe, 2 lingurite pasta de tomate, 5 linguri ulei, 1 cutie de ciuperci, 150-200 ml vin rosu, cimbru, 1 foaie de dafin, piper negru, sare.
Daca doriti sa vedeti fotografiile aceste retete si sa urmariti reteta pas cu pas dati click pe butonul de mai jos.
1- Pregatirea materialelor. Ca de obicei pregatesc ingredientele din timp, pentru a nu pierde vremea.
2- Cat timp curatam si spalam zarzavaturile, punem la foc cu 2 linguri de ulei si carnea taiata cuburi, ca sa se rumeneasca.
poza reteta culinara

3- Dupa ce s-a rumenit carnea, o mutam intr-o cratita mai mare si turnam apa, punem capacul si o lasam sa fiarba exact o ora.
poza reteta culinara

4- Intre timp tocam marutn ceapa, taiem rondele foarte subtiri morcovii, scurgem de apa ciupercile,taiem cubulete baconul, si cuburi cartofii.
poza reteta culinara

5-In aceasi tigaie in care am fript carnea, se adauga si restul de ulei si serumeneste usturoiul.
poza reteta culinara

6-Se toarna apoi morcovii, ceapa, ciupercile si baconul si se caleste bine totul.
poza reteta culinara

7-Dupa ce ceapa a devenit sticloasa se toarna vinul si se fierbe sub capac. Separat se pun cartofii taiati cuburi pe foc iute, in apa in care fierbe carnea de vita si se fierb 5 minute in paralel.
poza reteta culinara

8-Se verifica apa de la carnea de vita si cartofi daac a scazut destul [ sa nu fie mai mult de o cana cu aproximatie, apoi se varsa deasupra continutul tigaii, si condimentele si se acopera cu un capac. Se fierbe inabusit sub capac pana se moaie cartofii si restul legumelor.
poza reteta culinara

Se serveste calda.
Pofta buna!

Ultimele produse cu reduceri