Buna ziua! Pentru ca este vremea merelor, am sa scriu o reteta usoara pentru un desert economic si delicios cu bucati de mere.
Pentru aceasta reteta avem nevoie de : 1 ou, 150 gr lapte, 50 gr margarina, 150 gr iaurt, 200 gr zahar, praf de copt, 3 linguri cu varf gris fin si 3 linguri cu varf faina, 4 mere, f mari, 2 vanilii, 1 lingura cu margarina pentru prajit merele.
Daca doriti sa urmariti fotografiile si reteta pas cu pas dati click pe butonul 'deschide' de mai jos.
1-Pentru inceput spalam bine merele, le curatam de seminte, dar pastram coaja. Apoi le taiem in cubulete de cca 1,5 cm .
2-Dupa ce le-am taiat cubulete, punem merele intr-o tigaie cu margarina, si le calim usor, fara sa se moaie , ci doar atat cat sa devina putin sticloase.
3-Separat punem intr-un bol oul, iaurtul, margarina, laptele, zaharul, vanilia si praful de copt. Mixam apoi cu mixerul pana se omogenizeaza.
4-Punem apoi 'in ploaie' grisul si apoi faina, amestecand cu mixerul pana la omogenizare.
5-Varsam merele racite direct in aluat si amestecam bine.
6-Tapetam cu margarina si putin pesmet sau faina o tava de ccca 32 cm diametru, si varsam compozitia, pe care o dam la cuptor.
7-Coacem prajitura la 180 de grade timp de o ora, pana se rumeneste bine. Se scoate si se taie abia dupa ce s-a racit.
EXTRA SFAT!! Pentru ca m-am plictisit de combinatia mar-scortisoara, am pus in aluat numai praf de vanilie , dar iubitorii de scortisoara, pot presara prajitura cu 2 linguri de zahar pudra amestecat cu o lingurita de scortisoara.
Pofta buna!