Buna ziua! Astazi vom pregati o prajitura cu gem de mar. De vreme ce se apropie toamnasi va sosi in curand vremea merelor, e bine sa ne amintim ce bunatati putem pregati cu gemul de mere.
Pentru aceasta reteta aveti nevoie de: 4 oua, 125 gr margarina, 250 gr zahar, 300 gr faina, 200 gr iaurt, 1 lingurita cu varf praf de copt, 800 gr gem de mere, 2-3 linguri de zahar tos, 1 lingurita de scortisoara, 1 praf de vanilie [sau o esenta de vanilie] si 1 lingurita de margarina si una de faina pentru tapetat tava.
Daca doriti sa urmariti fotografiile si reteta pas cu pas dati click pe butonul 'deschide' de mai jos.
1-Pentru inceput batem ouale ca pentru omleta, apoi adaugam zaharul, iaurtul, esenta de vanilie si margarina topita.
2-Dupa ce s-a omogenizat amestecul, adaugam si faina cernuta cu praful de copt si amestecam bine cu telul sau furculita sa nu faca cocoloase.
3-Intr-o tava rotunda, unsa cu margarina si tapetata cu faina , cu diametrul de 32 cm [cel putin], punem cca 2/3 din intreaga cantitate si cu furculita, ungem si peretii tavii.
4-Turnam apoi gemul de mar si il intindem cu grija cu furculita.
5-Turnam apoi deasupra si restul de aluat...
6-...apoi presuram deasupra zaharul [cele 2 -3 linguri] si scortisoara.
7-Dam tava la cuptor la 185 grade pt. cca o ora, sau o scoatem cand s-a rumenit deasupra.
8-Taiem in patrate sau triunghiri abia dupa ce s-a racit bine si servim praajitura.
EXTRA SFAT! Prajitura este pufoasa deci aluatul va fi moale, si va cere putina atentie in momentul cand vom intinde gemul de mar, sa nu se amestece cu aluatul.
Zaharul nu se topeste, ci ramane cristalizat la suprafata, deci nu va speriati ca nu e gata prajitura.
Pofta buna!